ПОСЛЕДЊИ ПОЗИВ УМЕТНИЦИМА ЗА ИСТРАЖИВАЧКО ПУТОВАЊЕ У ЈАПАН

Последњи циклус јавног конкурса за финансијску подршку локалним уметницима и културним радницима за реализацију студијског и истраживачког путовања у Јапан, у оквиру програма размене „Кизуна”, отворен је до 31. августа. Пројекат реализује Фондација „Нови Сад – Европска престоница културе” у сарадњи са организацијом „ЕУ – Јапан Фест” из Токија.

Циљ конкурса је подстицање интернационализације културне сцене Новог Сада, повезивање локалних радника у култури и уметника са партнерима из Јапана.

Ово истраживачко путовање у Јапан доноси развој пројеката сарадње, који ће бити реализовани 2022. године, у оквиру пројекта „Нови Сад – Европска престоница културе”. Са тим у вези, предлози пројектних идеја треба да буду у складу са програмским луковима и темама пројекта „Нови Сад – Европска престоница културе”, а све детаље заинтересовани апликанти могу пронаћи на овом линку.

Пријаве са пратећом документацијом, шаљу се на international@ns2021.rs..

„Кизуна” је најдужи отворени конкрус Фондације „Нови Сад – Европска престоница културе”. Почео је у мају 2017. године и завршава се 31. августа 2021. године. У том периоду, било је 15 пресека ,а грантове је добило 28 уметника и радника у култури.

Више информација о Јавном конкурсу у оквиру програма размене „Кизуна”, потражите овде.

 

Извор: Нови Сад- Европска престоница културе

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *