ПОКРЕТНИ МАМОГРАФ ОД 8. ЈУЛА У БЕОЧИНУ – ПРВА МАМОГРАФИЈА, БЕСПЛАТНИ ПРЕВЕНТИВНИ ПРЕГЛЕДИ ДОЈКИ ЗА ЖЕНЕ СТАРИЈЕ ОД 40 ГОДИНА

У сарадњи са Покрајинским секретаријатом за здравство, у беочинском Дому здравља „Др Душан Савић Дода“ ће од 8. јула бити постављен покретни мамограф на коме ће се радити бесплатни превентивни прегледи дојки за жене старије од 40 година.

Како у Дому здравља наводе, у циљу превенције болести рака дојки, ови прегледи намењени су искључиво женама које су пре две године радиле први пут мамографију и нису имале патолошки налаз, као и женама које никада до сада нису радиле мамографију, а посебно онима из руралних средина.

Мамограф ће бити доступан за прегледе у Беочину у трајању од две недеље а заинтересоване суграђанке своје термине могу заказати путем броја телефона патронажне службе: 064 845 5408.

Из Дома здравља такође поручују да пацијенткиње које већ имају утврђену дијагнозу тумора и налазе се у регистру оболелих, не треба да се пријављују на превентивне прегледе, већ да контроле треба да спроводе у договору са својим лекарима, а све у циљу правилног одржавања континуитета и праћења тока болести.

Мамограф ће бити постављен у оквиру кампање „Прва мамографија-бори се као жена!” која се већ други пут ове године спроводи за грађанке општине Беочин.

Извор: Општина Беочин

фото: Исмет Адемовски, Општина Беочин

Администратор: ДНМ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *