ПОКРАЈИНСКА ВЛАДА ДОДЕЛИЛА ДОДАТНА СРЕДСТВА ЗА СУФИНАНСИРАЊЕ ПРОЈЕКАТА ИЗ ФОНДОВА ЕУ

Након уговора које је Покрајинска влада доделила у јулу ове године корисницима који су остварили право на суфинансирање пројеката подржаних из фондова Европске уније, у укупном износу од 78,3 милиона динара, покрајинска секретарка за финансије Смиљка Јовановић је данас за ове намене доделила још 16 уговора вредних 25,4 милиона динара.

Пројекти ће бити реализовани на територији градова Сремска Митровица, Панчево, Суботица и Нови Сад и општина Жабаљ, Опово, Нови Кнежевац и Кањижа.

„Покрајински секретаријат за финансије је по други пут ове године подржао пројекте који се реализују у нашој покрајини, а финансирају се из доступних фондова Европске уније. Средства су овога пута опредељена за укупно 16  пројеката. Највише новца – 11,2 милиона динара – додељено је локалним самоуправама за четири пројекта која ће бити реализована на територији општина Жабаљ, Опово и Нови Кнежевац и града Суботице“, саопштила је секретарка Јовановић.

 Ова средства добиле су и институције у области образовања и науке, при чему је предност остварио Универзитет у Новом Саду са факултетима, затим регионалне развојне агенције, организације из невладиног сектора, те приватна и јавна предузећа.

„Ради се о пројектима који доприносе унапређивању у областима науке и научног истраживања, животне средине и климатских промена, развоја и сарадње у култури, јавног превоза путника и терета у прекограничним подручјима, побољшању социјалног становања и активној инклузији Рома и Ромкиња“, навела је Смиљка Јовановић и подсетила на то да је за суфинансирање прекограничних пројеката Покрајински секретаријат за финансије до сада укупно издвојио преко милијарду динара.

Извор: Биро за односе са јавношћу Покрајинске владе

Администратор: ДНМ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *