ПОКРАЈИНА ИЗДВОЈИЛА 21 МИЛИОН ДИНАРА ЗА ПЛАНСКУ ДОКУМЕНТАЦИЈУ У ОСАМ ЛОКАЛНИХ САМОУПРАВА

Покрајински секретар за урбанизам и заштиту животне средине Немања Ерцег уручио је данас уговоре о суфинансирању израде планских докумената градоначелницима и представницима осам локалних самоуправа у Војводини које су путем конкурса оствариле право на бесповратна буџетска средства у 2022. години.

Секретар Ерцег је истакао да је за десет пројеката у овој области Покрајина  издвојила преко 21 милион динара и да је за ове намене у овогодишњем буџету било опредељено 30 милиона. У овом конкурсном циклусу по пројекту је било предвиђено до три милиона динара.

„Реч је о финансијским средствима која треба знатно да допринесу побољшању уређења планске документације у нашој покрајини, јер је то кључ развоја сваке јединице локалне самуправе. Без доброг плана нема ни даље разраде идеја које заједнички креирају грађани, инвеститори и локалне власти. Већину предлога који су испунили услове подржали смо и ове године. Пројекти на које се односи овај део финансирања обухватају измене просторних планова и измене планова генералне регулације у насељеним местима и радним зонама“, изјавио је Ерцег.

Ресорни секретар је истакао да је циљ конкурса стварање планског основа и подстицање планског уређења простора за развој насељених места, што је битан предуслов за реализацију инвестиција у областима грађевинарства, инфраструктуре, пољопривреде, индустрије, туризма и других привредних грана на територији јединица локалне самоуправе у АП Војводини.

„Овај подстицај обезбедиће услове за завршетак послова на измени и допуни плана генералне регулације у општинама Рума, Нова Црња, Жабаљ и Беочин, као и на изради просторног плана града Кикинде и плана генералне регулације североисточног дела Кикинде, генералног урбанистичког плана насељеног места Зрењанин, те плана детаљне регулације дела улица на територији града Сомбора и плана генералне регулације града Суботице за насеље Нови Жедник.

Ерцег је нагласио да ће ресорни секретаријат у наредној години наставити суфинансирање израде планских докумената за локалне самоуправе које то још нису учиниле.

Извор: Биро за односе са јавношћу Покрајинске владе 

Администратор: ДНМ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *