ПОКЛОН-ЗБИРКА ДРАГИШЕ БРАШОВАНА

Пратећи програм изложбе ПОКЛОН-ЗБИРКА ДРАГИШЕ БРАШОВАНА

Петак, 25. август у 19.00 сати

Галерија Матице српске, Нови Сад

Предавање (Не)одрживост ентеријера 20. века

Ања Поповић, дипломирани инжењер сценске архитектуре, технике и дизајна

Предавање се заснива на краткој историјско-хронолошкој анализи развоја архитектуре, самим тим и ентеријера, њихове просторне организације и уређења у односу на начин живота друштва проузрокованог политичким, временским и културолошким утицајима кроз време, као кључног чиниоца за разумевање духа времена у коме су настали.

Централни део предавања чини неколико релевантних примера дома и њихових прича започетих у не тако давном, а опет прошлом XX веку, на чему се и ослања сама тема предавања. Одрживост или неодрживост ентеријера XX века чини отварање низа питања везаних за физичку, програмску и финкционално-идеолошку одрживост, као и размишљање о томе колико свако од нас може заиста да утиче на исту.

Ања Поповић дипломирала је на Факултету техничких наука у Новом Саду на смеру Сценска архитектура, техника и дизајн, где тренутно похађа мастер студије. Бави се пројектовањем и радом у Удружењу Апостроф,чији је један од оснивача и које за циљ има друштвени активизам манифестован артикулацијом простора кроз уметност и културу, уз утилитарну вредност као епицентром делања. Учествовала је на пројектима Калеидоскопа културе, као и на радионицама различитих тема и дисциплина, док је током Бијенала сценског дизајна била координатор програма. Тренутно је демонстратор у настави на предмету Увод у студије архитектуре на Факултету техничких наука.

Извор: Галерија Матице српске 

Администратор: ДНМ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *