ПОКЛОН СЛИКОВНИЦА ЗА ЂАКЕ ПРВАКЕ ПОВОДОМ ДАНА ГРАДА НОВОГ САДА

Сликовница под називом „Нови Сад – Град голубијег срца“ јединствени је примерак туристичклог водича кроз Нови Сад, а кроз занимљиве приче и богато илустровану публикацију, воде их Гога и Голубан. Ова два главна актера штампаног туристичког водича кроз Нови Сад за најмлађе, два голуба, објашњавају зашто је баш голуб са маслиновом гранчицом (симбол града) истакнут на фасади градске куће, као и зашто је гвоздени човек на Тргу слободе, ко је био Јован Јовановић Змај, дају више детаља о градској библиотеци, као и о стаблу копривића у Дунавском парку и многим другим знаменитостима нашег града.

Другу годину за редом ТОНС поклања свим ђацима првацима у свим основним школама на територији града, којих је 36, сликовнице на српском језику, али и на словачком и мађарском језику.

Према речима директора Туристичке организације Града Новог Сада, Бранислава Кнежевића, циљ је да се најмлађи суграђани на врло креативан начин упознају са знаменитостима града, едукују и да на овај јединствен начин упознају боље град у којем живе.

На данашњи дан, Нови Сад је проглашен слободним краљевским градом, када је царица Марија Терезија потписала “Повељу слободног краљевског града”. Нови Сад је том повељом стекао статус слободног краљевског града у оквиру тадашње Хабсбуршке монархије.

Овај пројекат ТОНС-а је само још једна од активности које се спроводе у циљу едукације и упознавања Новосађана са причама о Новом Саду.

 

Извор: Туристичка организација Града Новог Сада

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.