ПОДРШКА МИНИСТАРСТВА ЗА БРИГУ О ПОРОДИЦИ И ДЕМОГРАФИЈУ ОПШТИНИ БЕОЧИН У СПРОВОЂЕЊУ МЕРА БЕСПЛАТНОГ ВРТИЋА ЗА СВУ ДЕЦУ

Председница општине Беочин Биљана Јанковић потписала је у Министарству за бригу о породици и демографију уговор којим су Општини Беочин обезбеђена средства у износу од 9 140 421 динар из републичког буџета за суфинансирање мера бесплатног похађања вртића за децу од јасленог до предшколског узраста.

Јанковић је истакла да се на територији општине Беочин већ две године успешно спроводи мера бесплатног похађања вртића чије је трошкове до сада самостално покривала локална самоуправа и да је овај вид подршке значајан јер ће сада и Република учествовати у финансирању са учешћем од 60 одсто.

„Подршка Министарства је веома значајна за нас јер нам ово отвара простор да још више радимо на развоју постојећих и увођењу нових мера подршке породицама имајући у виду да трошкови вртића нису мали, посебно за родитеље који имају двоје и више деце. Наша општина је једна од ретких локалних самоуправа која дугорочно настоји да реши питање не само бесплатног вртића већ и бесплатних уџбеника јер се из локалног буџета финансирају и све школске књиге за нешто више од хиљаду ученика који похађају две основне школе на територији наше општине.“ истакла је Јанковић и додала да су у Беочину и за све матуранте од прошле године покривени трошкови матуре као и да се најмлађим суграђанима регресирају трошкови превоза а најбољи ученици добијају новчане награде и стипендије.

Министарка за бригу о породици и демографију Дарија Кисић уручила је укупно 68 уговора којима су представницима локалних самоуправа у Србији суфинансирани пројекти у укупном износу од 400 милиона динара.

„Локалне самоуправе су најбољи и најзначајнији партнер Министарства, па смо и ове године издвојили готово половину нашег буџета, да заједно спроводимо пронаталитетне мере. У питању је читав спектар различитих активности које ћемо заједно реализовати и јако сам срећна што ћемо ове године још више радити и градити за наше породице и децу“, рекла је Кисић.

Извор: Општина Беочин

Фото: Општина Беочин, Министарство за бригу о породици и демографију

Администратор: ДНМ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *