ПОЧЕТАК ШКОЛСКЕ ГОДИНЕ У БЕОЧИНУ – ОДРЖАН ПРИЈЕМ ПРВАКА У ОСНОВНОЈ ШКОЛИ „ЈОВАН ПОПОВИЋ“ У СУСЕКУ

Председница општине Беочин Биљана Јанковић присуствовала је данас обележавању почетка школске године и традиционалном дочеку ђака првака у Основној школи „Јован Поповић“ у селу Сусек и подручним јединицама ове школе у Баноштору, Свилошу и Лугу.

На територији општине Беочин ове године је први разред уписало укупно 125 ученика који су распоређени у две основне школе, у Беочину и Сусеку, а другу годину за редом ова општина омогућила је за нешто више од хиљаду ученика основних школа, од првог до осмог разреда, бесплатне комплете уџбеника. Прваци су у знак добродошлице добили и поклоне општине у виду школског прибора.

Посебна занимљивост у Сусеку је да је у основној школи „Јован Поповић“ и ове године настављена готово стогодишња традиција даривања петлова учитељима са веровањем и лепом симболиком да ће овакав дар донети вољу и полет првацима да раном зором спремни полазе у школу.

Током данашњег обиласка школа и дружења са ученицима, председница општине Беочин истакла је да су улагања у школе веома важан сегмент рада локалне смоуправе и да су сеоске средине дуго биле запостављене.

„Мале средине и околна села Беочина обилују лепим обичајима, традицијом и културом и посебно је пријатно видети какав однос деца из наших села имају према учитељима и школским радницима. Веома је важно да се боримо за опстанак сеоских школа и наставићемо са улагањима која смо започели у протеклом периоду и решавањем дугогодишњих проблема и питања школа. Поред бесплатних уџбеника, општина ђацима пружа могућност регресирања трошкова превоза, бесплатан вртић за најмлађе а од ове године смо увели и бесплатну матуру. Верујем да су то стабилне мере подршке на које родитељи могу да рачунају и доказ да мале средине понекад могу да иду у корак са великим градовима у Србији.“, истакла је она и додала да је у последљих годину дана направљен значајни помак и у улагањима у школске објекте.

„Током ове године завршили смо радове у школи у Свилошу која је сада лепша и спремна за дочек ђака али и за зимске дане, урађени су неопходни радови на санацији објекта у Черевићу, завршена је реконструкција спортског терена школе у Раковцу, заменили смо један део столарије школе у Лугу а сусечка школа је путем покрајинских конкурса обезбедила и ормариће за све ученике. Захваљујући подршци Покрајине добили смо средства и за санацију крова највеће основне школе у Беочину и верујем да је све то добар почетак и промена на боље!“ рекла је Јанковић.

Како би школска година и општини Беочин почела безбедно, подршку школама пружиле су и патроле беочинске полицијске станице које су појачале присуство у зонама свих школа и водиле рачуна о безбедности најмлађих суграђана.

Општина Беочин свим учитељима, наставницима, родитељима и ђацима који су данас пошли у школу жели добар почетак и успешну и безбедну школску годину!

Извор: Општина Беочин

Фото: Исмет Адемовски

Администратор: ДНМ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *