ПЕТА ГОДИШЊА ИЗЛОЖБА HAND’ S ART-A „ИЗОЛОВАНА ДЕЦА“

ПЕТА ГОДИШЊА ИЗЛОЖБА Hand’s art-а под називом „ИЗОЛОВАНА ДЕЦА“ биће отворена у среду 1. децембра у 16 часова у клубу „Трибина младих“ Културног центра Новог Сада. Уз прописане мере заштите моћи ће да се погледа до 5. децембра.

Радове ће представити тридесет пет  ученика-аутора у различитим техникама као што су уље на платну, акрил, суви пастел, формат 50 х 70, уредно опремљене, настале 2020. и 2021. године.

Радове ће изложити 35 младих ликовњака :

Софија Тодорић (15); Соња Баћина (13);  Невена Пековић (13); Лариса Томић (15); Огњен Голубовић (7); Алексеј Швоња (7); Јована Ивков (13); Јана Зоја Вандерјахт (12); Дарија Исаковски (13); Сташа Пејовић (7); Магдалена Михајловић (9); Анастасија Торбица (13); Милица Петровић (11); Андреа Бабић (10); Маријана Ланчушки (10); Николина Мијић (14); Лола Поповић (12); Милијана Вуканић (8); Вук Тепшић (11); Дуња Лукић (14); Лука Борозан (13); Тара Магловски (9); Сара Станић (8); Дуња Стојаковић (13); Лука Миланков (11); Нађа Ђорђевић (11); Дуња Карић (9); Вања Павловић (13); Дејана Бавељић (13); Вања Пилић (13); Софија Шкрбић (11); Софија Кошутић (9); Филип Кошутић (9); Јелена Јелача (11); Лена Миленковић (8).

Изложбу организовали:

Радмила Софија Шијан, ликовни уметник

Ђорђе Ћорић,  ликовни уметник

Елизабета Веселиновић, психолог

Пленарни део програма:

Јелена Делибашић, Центар за културне интеграције Нови Сад

Зоран Колунџија, ИК „Прометеј”

Милош Зубац, књижевник и кантаутор

У програму учествују:

Сергеј Скелеџија, виолина

Нера Скелеџија, клавирска пратња

Роберт Хип,тенор

Матија Чивовић,труба

Oskar Ritter, клавирска пратња

Изложбу су подржала многа предузећа и компаније, те им се овом приликом организатор захваљује на подршци.

Школа сликања  Hand’s art је пројекат који живи и ствара током целе године с циљем да се развије дечји таленат, допуни ликовна сцена младих и прошири свест  на ширу публику о значају ликовног деловања. Сваког радног дана у нашем атељеу с децом и омладином развијамо свест о значају ликовног стваралаштва и њеним благодетима, градећи правилан однос према индивидуалним вредносним достигнућима у раду објективно  и  колективно. Наше деловање на јавност се заснива на квалитетаном учењу и раду у континуитету, што као такво заслужује представљање  радова на изложбама ликовне сцене младих у нашем граду.

У ликовној радионици Hand’s art методику рада примењујемо тако што акценат наставе стављамо на индивидуални приступ сваком ученику. Деца и млади од 7 до 18 година имају прилику да у складу са својим личним опредељењем, потенцијалом и способностима упознају цртеж, сликарство и историју уметности. Развијајући знање  у областима ликовног стваралаштва, многи настављају усмерење у припреми за више усавршавање даљег школовања, уче шта су ликовни елементи, сликарске технике, развијајући фокус кроз процесе цртања и сликања. Развијањем концетрације развијају и креативно мишљење као и друге етичке, естетске и моторичке вредности и способности.

Школа сликања ради радним данима и суботом, када имамо организовано предавање из историје уметности где радимо тематске цртеже прилагођене узрасту. Рад се одвија у малим групама по 5 до 6 ученика уз активну сарадњу сликара и психолога. Настава је на српском, руском и енглеском језику,  по чему је наша школа сликања препозната као интернационална.

Драго нам је да смо у нашем граду препознати као добар пример дуалног образовања и сарадње с многим институцијама, што потврђују пре свега радови наших ученика, изложбе на којим учествујемо или организујемо и које имају велико интересовање како стручне тако и шире јавности, достигнућа наше деце на међународним такмичењима, конкурсима, успеси наших ученика у даљем образовању и др.

 

ИЗВОР: КУЛТУРНИ ЦЕНТАР НОВОГ САДА

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *