ПЕРЦЕПЦИЈЕ. ЖЕНА ПО МЕРИ ДРУШТВА?

Последње стручно тумачење међународне изложбе

Галерија Матице српске и British Council

Петак, 4. јануар 2019. године у 18.00 сати

 

Изложба Перцепције. Жена по мери друштва? отворена је у Галерији Матице српске још само неколико дана, до 6. јануара 2019. године, а 4. јануара у 18.00 сати публика ће имати прилику да чује последње стручно тумачење изложбе.

Током пуна три месеца трајања изложбе, преко 10.000 посетилаца је видело на једном месту уметничко наслеђе Србије и Велике Британије, представљено кроз тему (ре)презентације жене у друштву. Поставком изложбе као и путем 25 различитих пратећих догађаја разговарали смо о српским и британским уметницама као и другим значајним женама које су померале границе друштва. На последњем стручном тумачењу мср Јелена Огњановић, кустоскиња и ауторка изложбе представиће изложена дела у светлу тзв. женских питања и говорити о уметницама и приказаним женама као објектима и субјектима, као алегоријама и њеним друштвено утемељеним категоријама. Још једном ћемо подстаћи посетиоце на посматрање и размишљање о уметности и култури из другог угла.

Улаз на стручно тумачење је бесплатан.

 

Подсећамо да је Галерија Матице српске отворена за посетиоце 2. и 3. јануара од 10.00 до 20.00 сати, 4. јануара од 10.00 до 22.00 сата и 5. јануара од 10.00 до 18.00 сати.

За све информације о изложби можете се обратити Јелени Огњановић, кустосу изложбе на телефон 069 1103 051, као и путем мејла на j.ognjanovic@galerijamaticesprske.rs

 

Извор: Галерија Матице српске

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.