PANAOTOVIĆ: „KRIVOKAPIĆ ZASLUŽIO PAD, ĐUKANOVIĆ SE VRAĆA U PUNOM SJAJU, SRBOFOBIJA PONOVO POSTAJE MEJNSTRIM“

Od sopstvene izborne liste odmetnuti Zdravko Krivokapić, koji je celokupan mandat posvetio udovoljavanju interesima ambasadora i stranim centrima moći umesto interesima građana koji su ga birali, koji nije potpisao Temeljni ugovor sa SPC, koji je smenio svog ministra Leposavića istim onim glasovima koji su danas smenili njega, dakle glasovima DPS-a, nije zaslužio bolje od večerašnjeg epiloga, tužnog kraja jedne blede, nemušte i kolebljive vladavine.

    Imaju li ipak, slobodarski orijentisani građani Crne Gore razloga za slavlje? Odgovor na to pitanje najbolje pružaju scene euforije iz poslaničkih klupa DPS-a i njemu srodnih stranaka. Po onome što se može čuti od prvaka URE, oni su već prelomili i gotovo je izvesno da će stupiti u koaliciju sa ideološki i programski bliskim DPS-om, SDP-om i ostalima. Time će se, prerano otpisani, iskusni i lukavi Đukanović, nakon samo godinu i kusur dana provedenih u opoziciji vratiti na velika vrata u središte političkih tokova u Crnoj Gori bez čije potpore i podrške neće moći da se donese nijedan važan zakon niti da se reši ni jedno kadrovsko pitanje u sudstvu, tužilaštvu etc.

    Farsično i komično deluju demagoški iskazi i fantazmagorije Konatara kako će veličanstveno biti to što će Albanac potpisati Temeljni ugovor sa SPC. Odgovor je dobio još danas od Draginje Vuksanović Stanković koja je naglasila da o Temeljnom ugovoru predstavnici nove manjinske vlade mogu samo da sanjaju. Naravno oni ni ne sanjaju nego pokušavaju da anesteziraju deo građana koji su u broju od preko 130 hiljada glasali da se urede odnosi sa SPC što nije učinjeno niti će biti učinjeno, čak ni u snu, kako reče poslanica Vuksanović Stanković.

    Još poraznija činjenica od malopređašnje je što sastav i politički profil onih koji će podržavati manjinsku vladu i koji će je držati u šaci, obećava povratak na staru poznatu praksu stigmatizovanja Srba, napada na SPC, upiranja prstom u Srbe kao dežurne krivce za sve nedaće Crne Gore, prizivanje traktora kojim bi se sveštenstvo i ostali otpravili put mrske srpske granice… jednom rečju, srbofobija će ponovo postati mejnstrim i bensedin kojim će se uspavljivati bezperspektivni, nezaposleni, siromašni…

    U ovom trenutku veoma važnu ulogu odigraće gospodin Joković i njegov SNP. Hoće li statirati u jednoj vladi koju će u šaci držati svetonazor, ideologija i politički program Mila Đukanovića i Draginje Vuksanović Stanković i predstavljati figure preko kojih će se emitovati opsena kako su i Srbi zastupljeni u vladi ili će prezreti ovu zamku i steći dugoročan politički kapital.

    Ako se, pak, SNP opredeli da učestvuje u novoj manjinskoj vladi i izdejstvuje ulazak Crne Gore u Otvoreni Balkan, potpisivanje Temeljnog ugovora sa SPC ,ozbiljnu borbu protiv kriminala i korupcije, autor ovih redova prvi će mu otvoreno i javno čestitati priznati da je pogrešio u proceni!“

IZVOR: KCNS

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *