ОТВОРЕНА ИЗЛОЖБА ДИГИТАЛНЕ ФОТОГРАФИЈЕ „ОСВРТ“

Школа дигиталне фотографије – Арс академије и Друштво нових медија, организовали су дипломску изложбу дигиталне фотографије „Осврт“, која је отворена 10. 7. 21. године, у галерији ДКВ – Друштва књижевника Војводине, с почетком у 19 часова у улици Браће Рибникара 5, Нови Сад.

На отварању су се присутнима обратили: Миомир Илић, уредник галерије ДКВ и Жељко Савић, мастер културолог, струковни инжењер фотографије – специјалиста, предавач фотографије.

Савић је истакао „Изложба која је пред вама резултат је похађања полазника курса дигиталне фотографије у трајању од 6 месеци. На дипломској фотографској изложби своје радове су представили аутори различитих година, сензибилитета и образовања. Теме су различите,  углавном су задате на часовима фотографије. Аутори су кроз фотографско светло – писање показали своје уметничке и документарне способности, неки су своја стечена фотографска знања почели примењивати у разним областима…“

Фото: Маја Ковачевић Матин

Излагачи су похађали шестомесечни курс дигиталне фотографије у Школи фотографије Арс адемије у Новом Саду, у просторијама Музеја Војводине. Дипломском изложбом аутори ће показати публици знања и вештине из области фотографије, које су стекли током похађања курса.

Фото: Немања Вуковић

Излагачи су:

Душко Иконов, Сара Ђуричић, Немања Вуковић

Весна Раонић, Сунчица Савић, Огњен Марић

Лука Ковачевић, Давид Завишић, Зоран Павловић

Марина Родић, Луција Селаковић Лабат, Маја Ковачевић Матин

Марија Томић, Драгана Лазаревић, Јелена Малбашки

Из каталога сазнајемо да је организатор издвојио само неке од фотографија које су фотографи радили: црно-беле или у колору. Тако су нам дочарали разне атмосфере: нежност и суптилност жене у креативном стваралчком чину, несвакидашње портрете старих људи, архиктетуру,  природу и занимљиве детаље попут инструмената, сугестивне путање по Београдском кеју,  скулптуре из атељеа Лабатаса Поповице, психолошке фотографије, лепоте плаже Штранда, па све до детаља архиктетуре из дворца Шпицер у којим се препознају правила златног пресека.

Фото: Марија Томић

Поставка радова нам говори и о локацијама на које је полазнике курса водио предавач фотографије, тако се препознају градови: Нови Сад, Беочин, Сремски Карловци, као и Врдничка кула… Овом изложбом аутори су успешно одрадили задате вежбе и показали да су спремни да искораче у свет фотографије, посебно су оспособљени за послове фото – репортерства.

Изложбу је на отварању посетило око 50 људи.

Изложбу чине 31 рад, поставка траје наредних 15 дана.

Текст: Марија Томић

Фотографије: Немања Вуковић

Извор: ТВ Арс Медија

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *