ОТВОРЕН 23. СРЕМСКОКАРЛОВАЧКИ НОВОГОДИШЊИ ЛИКОВНИ САЛОН 2021.

Отворен је на Савиндан, 27. 01. у Галерији Културног центра Карловачка уметничка радионица у Сремским Карловцима. Љубитељи уметности имаће прилике да уживају у лепоти сликарства, склуптуре и фотографије до другог фебруара 2021. године. Изложбу је отворио Мирко Димић поздравивши све присутне, позивајући их да уживају у изложби и лепоти уметности.

Теме овогодишње изложбе су разнолике. Учесници из разних градова Србије и суседних држава су на платну разлили акварел, уље, акрилне боје, пастел. Зидови Галерије поносно држе и радове са комбинованом техником, тушем, угљем, пигментима на плексигласу, као и фотографије. На изложби су додељене и бројне награде које је учесницима  уручио  Мирко Димић. Већ првог дана изложбе, у Галерији је завладала пријатна, угодна и занимљива атмосфера које ће се, надамо се, одржати до затварања изложбе.

Генерални покровитељ изложбе је Општина Сремски Карловци и председник општине Александар Саша Стојкечић. Медијски покровитељи су Вечерње новости, Дневник и Друштво новинара Војводине. Изложбу су помогли Завод за заштиту споменика културе Војводине и Архив Војводине Нови Сад.

Прва награда за фотографију „триптих“, др Душанка Комненић

 

Извор: ТВ Арс Медија

Текст: Марија Томић

Фото: ТВ Арс Медија

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *