ОТВАРАЊЕ ИЗЛОЖБЕ „АСКУРЂЕЛА И ЊЕНИ ДАРОВИ”

Музеј Херцеговине вас позива на отварање изложбе ,,Аскурђела и њени дарови” Јелене Глоговац Савић, које ће се одржати у Музеју Херцеговине у Требињу, у петак 24. фебруара у 19.00 часова, у оквиру циклуса Херцеговачки сликари.

Изложба „Аскурђела и њени дарови” је настала као резултат сликаркиног тражења везе са природом и насљеђем жене у поднебљу у којем живимо. Узимајући мотив Херцеговине као колористичку представу живог и плодног и мотив жене као водиље кроз све вијекове, Јелена Глоговац Савић у својих 20 сликарских радова симболички укорјењује женске ликове из прошлости и предања у ванвременско постојање. Ова изложба је уједно и 10. самостална изложба Јелене Глоговац Савић.

Јелена Глоговац Савић рођена је у Требињу 1977. године. Из области умјетности, образовање је стицала у Београду, гдје је дипломирала на Вишој школи примењених уметности, одсјек Ентеријер, у класи професора Мирјане Војновић. У Бањалуци је завршила мастер студије, одсјек Сликарство, на НУБЛ „Факултет лијепих умјетности”. Живи и ради у Гацку, гдје је запослена као стручни сарадник у ЈУ „Културни центар”. Члан је Савјета за културу Општине Гацко и организатор и савјетник ликовне колоније „Гацко-Клиње”. Чланица је УЛУИХ „Милорад Ћоровић” и удружења Међународна умјетничка колонија „КОЛО”. Јелена се активно бави својим ликовним стваралаштвом које је презентовано јавности кроз већи број групних и досадашњих девет самосталних изложби.

Извор: Музеј Херцеговине

Администратор: ДНМ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *