ОТВАРАЊЕ ФЕСТИВАЛА „24. КАДАР“

Овогодишњи 10. Међународни фестивал фотографије „24. Кадар“, одржаће се од 24. до 29. августа у Новом Саду. 

Фестивал ће окупити 24 фотографа из седам европских земаља: Србије, Словеније, Црне Горе, Македоније, Румуније, Бугарске и Босне и Херцеговине.

Правила такмичења налажу да сваки учесник добије листу од 24 теме на које треба да одговори једном, најбољом фотографијом. Учесници би требало да, у току 24 сата, сниме све теме. Минимално обрађене фотографије предају се постављањем на званичан сајт фестивала.

Пристигле радове оцењиваће 24 члана жирија, такође из неколико европских земаља. Најбоље фотографије биће постављене на сајту фестивала www.frame24.org

Фестивал организује Удружење Фото комуна „24. Kадар“ којe је током претходних девет година у Нови Сад довелo фотографе из разних земаља света. Њима је фотографија љубав, начин живота и изражавања. Овим такмичењем они, заправо доносе културу и дух својих средина.

Циљ фестивала фотографије је да развије фотографску уметност и културу, унапреди културне вредности и промовише традицију, туризам и гостопримство нашег града у складу с модерним технологијама и токовима живота.

Све теме су везане за Нови Сад тј. биће снимљене у Новом Саду.

Програм такмичарског дела фестивала:

25. август:

13.00 часова – отварање фестивала у Изложбеном простору Туристичке организације Града Новог Сада

14.00 часова – почетак такмичења

26. август:

20.00 часова – почетак жирирања

27. август:

13.00 часова – затварање фестивала и проглашење победника у Трибини младих КЦНС-а, Католичка порта

Током трајања фестивала биће одржане бесплатне фото радионице на теме Портрет, Фотографска композиција, Акт. Све радионице поред теоријског укључују и практичан рад.

Све информације о фестивалу можете сазнати на: www.frame24.org

Извор: ТВ Арс Медија

Администратор: ДНМ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *