ОПЕРА СРПСКОГ НАРОДНОГ ПОЗОРИШТА У ДОМОВИМА СУГРАЂАНА

Иако 27. март, Светски дан позоришта, због епидемије корона вируса није дочекала на сцени свог театра, Опера Српског народног позотишта (СНП) нашла је предиван начин да позориште данас ипак доведе до домова својих суграђана, пре свега оних најстаријих који се налазе у потпуној изолацији.

Чланови Опере су, најпре, у сарадњи Црвеним крстом Новог Сада и Компанијом „Колор медија“, припремили помоћ за део најстаријих Новосађана, а онда су ту помоћ, уз књиге и карте за позориште које ће, наравно, важити када епидемија буде за нама, однели у њихове домове.

Помоћ је уручио директор Опере СНП Александар Станков, а узвишеност и дирљивост тог несвакидашњег тренутка су, чаробним звуцима песме „Ово је Србија“, до неба издигли млади виолинисти Снежана Томинчић, Милена Спасић и Бојан Глушица и чланица хора Опере Маја Андрић.

Тако је настао и предиван спот који можете да преузмете на линку:

http://www.mediaportal.vojvodina.gov.rs/v/Video/

Подсећамо да је Опера СНП, на почетку епидемије корона вируса у Републици Италији, подршку италијанском народу изразила сјајним спотом „Бела ћао“ који је имао готово невероватан одјек у светским размерама, који можете преузети на линку:

https://we.tl/t-V2ubOGnz8n

 

Извор: АП Војводина

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *