activate microsoft office 2016 product key freefree adobe photoshop cc plugins ultimate collection free free abbyy finereader 9.0 professional edition free with crack free adobe photoshop cs5 classroom in a book lesson files free microsoft visual studio 2015 shell (isolated) redistributable package free parallels desktop 14 ohne abo free java download failed windows 10 free dragon city free for pc windows 10
Налазите се овде
Почетна > Култура > ОДРЖАНА КНФЕРЕНЦИЈА У СНП – У ПОВОДОМ НАГРАДЕ „ПРЕДРАГ ПЕЂА ТОМАНОВИЋ“

ОДРЖАНА КНФЕРЕНЦИЈА У СНП – У ПОВОДОМ НАГРАДЕ „ПРЕДРАГ ПЕЂА ТОМАНОВИЋ“

Конференција за медије поводом награде „Предраг Пеђа Томановић“ одржана је у понедељак, 17. јануара, са почетком у 13 сати у ВИП салону (горњи фоаје) Српског народног позоришта.

Овогодишњи добитник награде је глумац СНП-а Аљоша Ђидић за улогу K. у представи ‘Kафка машин’ у режији Вељка Мићуновића.

Овом приликом, присутнима су се обратили:

– Зоран Ђерић, управник СНП-а

-Милован Филиповић, директор Драме СНП-а

-Аљоша Ђидић, глумац и добитник награде

-Милена Томановић, мајка Предрага Пеђе Томановића

-Хелена Михић, сестра Предрага Пеђе Томановића

Жири у саставу: Валентин Венцел, глумац и директор Новосадског позоришта, Наташа Гвозденовић, позоришна критичарка и Предраг Штрбац, редитељ оценили су да у представи сложеног садржаја,  млади глумац  Аљоша Ђидић врло прецизно и нијансирано гради лик K.

Без обзира на чињеницу да је у питању  млад глумац, Аљошина интерпретација је изузетно зрела, надахнута и емотивно  испуњена.

Средства којима се служи су веома разноврсна, а у исто време је врло доследно следио захтеве самог дела и вешто користио простор који му је редитељ са потпуним поверењем пружио.

Уручење награде биће одржано 25. јануара пред представу „Kрваве свадбе“ у 19.30.

Награду додељује Задужбина „Предраг Пеђа Томановић“ сваке године 17. јануара, на дан рођења „младог, великог глумца“.

Оснивачи Задужбине су родитељи Милена и Милорад Томановић, а сврха је додељивање награде за најбољу улогу коју је остварио глумац у Српском народном позоришту у Новом Саду у претходној календарској години.

У прилогу можете погледати видео са конференције који је припремила редакција ТВ Арс Медија.

Извор, видео и фотографије: ТВ Арс Медија

Оставите одговор

Top