ОДРЖАН САСТАНАК СА ДИРЕКТОРИМА ШКОЛА ЈУЖНОБАЧКОГ ОКРУГА И ШКОЛСКЕ УПРАВЕ СОМБОР

У циљу презентовања планираних активности у области образовања и унапређивања комуникације између Покрајинског секретаријата за образовање, прописе, управу и националне мањине – националне заједнице и образовно-васпитних установа, данас је у Великој сали Скупштине АП Војводине одржан састанак са директорима покрајинских школа.

„Знамо колико је изазован просветарски позив, нарочито у овим временима у којима живимо. Стога је и данашњи дан прилика да вам свима захвалим за сав ваш досадашњи труд и напоре које свакодневно улажете како бисте нашу децу образовали и спремили за живот на најадекватнији могући начин. Иако имамо одличну сарадњу, свесни смо чињенице да је за њено одржавање неопходно стално ићи у корак са временом и усавршавати своје вештине и комуникацију између установа како би се постигла жељена ефикасност у раду“, рекао је потпредседник Покрајинске владе и ресорни покрајински секретар Жолт Сакалаш у поздравном говору.

Имајући у виду број установа образовања на територији АП Војводине, састанци се одржавају у више термина, током два дана.

 „Жеља нам је била да вас на данашњем скупу упознамо са радом Секретаријата и да вам представимо планиране активности и пројекте предвиђене за 2023. годину. Овде смо да вам дамо подршку и позивамо вас да заједничким снагама покушамо да решимо све ваше недоумице и препреке, како би живот и рад у вашим образовно-васпитним установама био што пријатнији, безбеднији и успешнији“, изјавила је заменица покрајинског секретара Слађана Бурсаћ.

У оквиру састанка представници Секретаријата најавили су предстојеће конкурсе у области образовања, указали на могућности и законске рокове за полагање испита за лиценцу директора, наставника, васпитача, стручних сарадника и секретара установа и изнели најважније информације у вези са редовним инспекцијским надзором. Следећа два састанка за преостале школе биће одржана у понедељак, 13. фебруара, у 10.00 и 12.00 часова у Великој сали Скупштине АПВ.

Извор: Биро за односе са јавношћу Покрајинске владе 

Администратор: ДНМ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *