OДРАСТАЊЕ УЗ УМЕТНОСТ – БЕБА У ГАЛЕРИЈИ

С намером да укаже на значај присуства културе и уметности у одрастању детета у племениту и образовану особу, Галерија Матице српске отворила је своја врата најмлађим посетиоцима и њиховим родитељима, и припремила за њих посебан програм под називом Одрастање уз уметност – Беба у Галерији, који подразумева бесплатан улаз за родитеље са бебама сваког уторка у Галерију Матице српске и концерте за бебе сваке прве суботе у месецу.
Програм је намењен родитељима и бебама са жељом да им омогућимо квалитетно провођење слободног времена уз културу и уметност. Сваког уторка улаз у Галерију Матице српске за родитеље са бебама је слободан, а најмлађима је омогућено пужење, играње, плакање, смејање и уживање у уметности.
Простор Галерије је захваљујући подршци Војвођанске банке – ОТП група прилагођен потребама мајки са бебама – на располагању су фотеља за дојење, простор за припрему хране, повијалица за бебеиграчке у Дечјој соби, као и сувенири за бебе у Музејској продавници.
У сарадњи с Београдском филхармонијом и Музичком омладином Новог Сада у Галерији Матице српске је у суботу 6. октобра 2018. године одржан први концерт за бебе и њихове родитеље (у два термина, у 11.00 и у 12.30 сати). Оркестар Београдске филхармоније на челу са диригентом
Александром Којићем извео је специјално за бебе узраста до 2 године тридесетоминутну Симфонију успаванки. Најмлађи Новосађани су уживали у најлепшим успаванкама, упознали се са чаробним светом класичне музике и уживали са родитељима у простору Галерије Матице српске. Свака беба је на поклон добила радосницу Беба у Галерији. Први кораци уз уметност и
оставила отисак руке.
Следеће музичко дружење са бебама заказано је за 3. новембар 2018. године, у термину од 11.00 до 12.30 сати.
Пројекат Беба у Галерији. Први кораци уз уметност су подржали Фондација „Нови Сад 2021 у оквиру програма Публика у фокусу и Војвођанска банка – ОТП група.
За више информација о програму можете се обратити Мирослави Жарков на 021 4899 017
Извор: Галерија Матице српске

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *