ОБЕЛЕЖЕНА КРСНА СЛАВА МИТРОВДАН У ПРОСТОРИЈАМА МНРО

– Ментално недовољно развијене особе општине Оџаци

Поводом школске славе Митровдан, у организацији МНРО – Ментално недовољно развијене особе општине Оџаци, 8. новембра у просторијма МНРО Оџаци, организована је манифестација за децу са посебним потребама.

Удружење постоји пуних 18 година, а заступа га Драган Студен, председник овог удружења.

На манифестацији поред чланова организације МНРО, били су присутни представници из Општине Оџаци; свештеници српске православне цркве, који су освештали крсни колач, и друге угледне званице.

Представница удружења  Златна Барка, Злата Јокић, више година за редом кума је славе, а својим огранком у Новом Саду помаже рад Ментално недовољно развијених особа општине Оџаци.

Председник удружења Ћирилица из Новог Сада Жељко Савић, учествовао је у овој манифестацији  са ликовним радионицама за децу на тему ћирилица. Најуспелије радове, прва три места биће накнадно награђени од стране Удружења Ћирилца из Новог Сада. У раду са децом и извођењу радионице учествовао је стручни тим психолога.

Деца из ОШ Бранко Радичевић из Оџака, направили су музички концерт за своје другаре са посебним потребама. Атмосфера је била пријатна, сви присутни су уживали.

Дан посвећен особама са инвалидитетом установљен је 1992. године, када је Генерална скупштина УН усвојила резолуцију којом се све земље позивају да обележавају тај дан с циљем да се унапреди и омогући особама са инвалидитетом једнако уживање људских права и равноправно учешће у друштву.

Процењује се да особе са инвалидитетом чине 10 одсто светске популације, а да у Србији од осам до десет одсто укупног становништва има неки облик инвалидитета, односно између 560.000 и 700.000 особа.

Текст: Жељко Савић

ТВ прилог  и фотографије ТВ Арс медија портал

Администратор: ДНМ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *