NOVOSADSKO MUZIČKO LETO, AVGUST 2018.

Da li se pitate kada će početi Novosadsko muzičko leto 2018?

S tradicijom dugom preko dve decenije, ova značajna manifestacija u organizaciji Muzičke omladine Novog Sada održaće se od 14. do 21. avgusta, a pod pokroviteljstvom Grada Novog Sada.

Ciklus od četiri koncerta, u utorak 14. avgusta otvara LAJKO FELIKS, jedinstveni muzičar, često nazivan „đavoljim violinistom”, koji je kada izađe na scenu i zasvira sposoban da učini nemoguće. Lajko će se Novosađanima  predstaviti u duu s vrhunskim mađarskim gitaristom Atilom Šido. Dva dana kasnije, u četvrtak 16. avgusta nastupiće grupa OĐILA, prepoznatljiva po izvođenju romske muzike po ugledu na tradiciju teatra „Romen“ iz Moskve i muziku iz legendarnih filmova Cigani lete u nebo i Moja slatka umiljata zver.

Nedelja, 19. avgust je rezervisana za KRALJA ČAČKA, prema mišljenju mnogih »srpskog Toma Vejtsa«, koji izvodi »mudre, lepe i gorke pesme, u kojima se iskrenost i autentičnost oštro suprotstavljaju izopačenostima ovog vremena“. Novosadsko muzičko leto će u utorak, 21. avgusta  zatvoriti          BISERA VELETANLIĆ i VASIL HADŽIMANOV BAND. Ova umetnica je jedno od najvećih imena bivše jugoslovenske scene. U svojoj bogatoj muzičkoj karijeri snimila je veći broj nezaboravnih melodija.

Svi koncerti će se održati u Sinagogi, sa početkom u 21,00 časova.

Prodaja ulaznica u prostorijama MONS-a (Katolička porta 2, tel. 021/452-344), radnim danima od 8h do 14h. On-line rezervacije i kupovina karata: www.muzickaomladina.org

Cena ulaznica za sve programe je 700,00 dinara osim za koncert Bisere Veletanlić i Vasil Hažimanov benda, koja košta 1.000,00 dinara.

Više o svim programima na našem sajtu: www.muzickaomladina.org

 

Izvor: MONS

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.