НОВОСАДСКИ ДОЧЕК ПОНОВО МЕЂУ НАЈБОЉИМ ЕВРОПСКИМ ФЕСТИВАЛИМА

Новосадски Дочек, као јединствена уметничка прослава две Нове године у Европи, поново је номинован за најбољи фестивал у оквиру 13. издања Европских фестивалских награда (European Festival Awards).

Дочек је у категорији Best Medium-Sized, а гласање је отворено до 30. новембра на линку: https://de.surveymonkey.com/r/PublicVote2023.

Дочек: https://www.youtube.com/watch?v=rc6rQv4Zd80

Већ признат као Најбољи европски тренд бренд у области културе, Дочек је и један од најважнијих легата пројекта „Нови Сад – Европска престоница културе“, који је у протеклих шест година обухватио више од 400 програма, на више од 100 локација у граду и његовој околини.

Дочек је, као догађај за најширу публику и најразличитије укусе, успео да понуди велик спектар извођача и простора, чувајући уметнички квалитет и славећи културну разноликост Новог Сада.

Дочек је у Нови Сад довео врхунске музичаре из Европе и света као што су Алексеј Тихомиров, Andreas Ottensamer, Иркутска филхармонија са солистима, Роман Симоновић, Carminho, Chrystabell, Севдализа, Morcheeba, Nouvelle Vague, DžimiTenor, Kosheen, Stereo MC’s, Tigran Hamasyan, Лајко Феликс, Nneka, Кинга Глик, Biesmans, Махмут Орхан и други.

Само нека од великих имена домаће и регионалне сцене, у чијим наступима су посетиоци могли да уживају протеклих година, јесу Божо Врећо, Дарко Рундек, Мањифико, Матија Дедић, Стефан Миленковић, Camerata Academica, Буч Кесиди, Јосипа Лисац, Дамир Урбан, Лена Ковачевић, YУ група, Бајага и инструктори, Атомско склониште, Дадо Топић, Артан Лили, Констракта & Земља Грува, Бојана Вунтуришевић, Лет 3, Елементал, Nipplepeople, Perpetuum Jazzile, Обојени програм, Репетитор, Монохром, Дејан Петровић са оркестром, Краљ Чачка, Lolobrigida, Свемирко, Горан Трајкоски, LoveHunters и други.

Више детаља можете пронаћи на сајту docekns.rs

Извор: ТВ Арс Медија

Фото: В. Величковић

Администратор: ДНМ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *