НОВОГОДИШЊИ ГАЛА КОНЦЕРТ ВОЈВОЂАНСКОГ СИМФОНИЈСКОГ ОРКЕСТРА

Novogodišnji gala koncert Vojvođanskog simfonijskog orkestra uz vrhunske izvođače i svečani i praznični program!

Utorak, 28. decembar, Srpsko narodno pozorište, 20,00 časova

Ovaj put našem orkestru će se pridružiti  Kvartet Terem, simbol ruske kulture, a uz Ermitaž, Marijinski teatar i Ruski muzej i zaštitini znak Sankt Peterburga

Dirigent: Berislav Skenderović

 

Organizatori koncerta: Muzička omladina Novog Sada i Vojvođanski simfonijski orkestar

***

Karte su u prodaji, na blagajni Srpskog narodnog pozorišta, prema radnom vremenu biletarnice. On line rezervacije i kupovina na: https://prodaja.snp.org.rs/sr/site/index

Cene ulaznica: 2.000,00 parter i 1.600,00 balkon

*U skladu s preporukama Kriznog štaba Republike Srbije, za prisustvo koncertu neophodan je jedan od sledećih uslova:

-Zeleni sertifikat, odnosno potvrda o imunizaciji.

-Dokaz o preležanoj bolesti u poslednjih 6 meseci.

-Negativan PCR test, ne stariji od 72 sata.

-Negativan brzi antigenski test, ne stariji od 48 sati.

***

Kvartet Terem je nešto zaista posebno. Osnovali su ga 1986. tadašnji studenti departmana za izvorne muzičke instrumente Državnog konzervatorijuma „Rimski-Korsakov” u Sankt Peterburgu.

Tokom vremena, ansmbl postaje ruski fenomen, donoseći svetsku slavu ruskim narodnim instrumentima i proširujući njihove mogućnosti do neviđenih granica.

Za 35 godina postojanja obišli su čitav svet nastupajući u najprestižnijim salama, ali i pred najpoznatijim ljudima planete, kao što su papa, Majka Tereza, princ Čarls ili lideri G8, pred kojima je „Terem” svirao na njihovom samitu u Sankt Peterburgu.

Svetski mediji i svetska kritika ovako o „Teremovcima“ pišu: zadivljujuća virtuoznost, originalni muzički aranžmani, umetnička kreativnost koja izaziva strahopoštovanje i izvođenja koja doslovno oduzimaju dah!

U ovom izvanrednom ansamblu svaki je muzičar istovremeno i kompozitor, aranžer i improvizator. Repertoar im je stoga izuzetno širok i obuhvata preko 500 dela – originalnih transkripcija i neobičnih fantazija zasnovanih na popularnim temama iz klasične i moderne muzike, kao i na folkloru, džezu i melodijama iz poznatih filmova.

Muzika Kvarteta „Terem” je strastvena, živa i bogata. Ona je odraz široke ruske duše. Njegovi nastupi su drugačiji i originalni jer pomeraju granice savremenog koncertnog muziciranja, uspostavljajući, između ostalog, neverovatan dijalog s publikom.

ИЗВОР: МОНС

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *