„NEVIDLJIVI ŽIVOT“ POBEDNIK MOJ OFF FESTIVALA

NAJPOSEĆENIJI FESTIVAL MOJ OFF ONLINE BIOSKOPA SA VIŠE OD 290.000 GLEDALACA  ZAVRŠEN JE U PETAK 10. APRILA

U nedelju u 18h repriza pobedničkog filma „Nevidljivi život“ na mojoff.net

Nakon pune dve nedelje prikazivanja, sinoć je projekcijom nagrađivanog filma „Granica“, švedsko-danske koprodukcije završen prvi Online filmski festival MOJ OFF. Festival je bio razvrstan u pet programskih celina pokrivajući sve žanrove i interesovanja. Između ukupno 65 filmskih ostvarenja, koliko je bilo prikazano na festivalu publika je svojim ocenama za najbolji film festivala proglasila brazilsko ostvarenje Karima Anjuza „Nevidljivi život“, sa prosečnom ocenom 4.89, a film je ujedno imao i najveću gledanost, te je ovu dramu smeštenu u srcu Rio de Žanieru, o dvema nerazdvojnim sestrama i njihovim konzervativnim roditeljima, pogledalo 19.646 gledaoca.

Istorisjku priču o čuvenoj Drajfus aferi, film “Optužujem“ reditelja Romana Polanskog koji je i bio film otvaranja prvog Online festivala pogledalo je 18.216 gledaoca, što ga čini drugim najgledanijim filmom, dok je dobitnik četiri nagrade Oskar, južnokoreanski film “Parazit” zauzeo treće mesto, sa 16.323 gledalaca.

MOJ OFF je najposećeniji festival ikada održan kod nas sa preko 290.000 posetilaca, tokom trajanja Online filmske manifestacije zabeleženo je 4.3 miliona pregleda stranica sajta mojoff.net.

Pobednički film festivala „Nevidljivi život“ biće reprizno prikazan na mojoff.net u nedelju 12. aprila u 18h.

MOJ OFF je nastao u vremenima pandemije kao ideja obogaćivanja kulturne scene kada su samoizolacija i poruka #OSTANI KOD KUĆE glavne životne smernice.
MOJ OFF Online festival postaje tradicija sa tendencijom prikazivanja u narednim izdanjima  još većeg broja premijernih i aktuelanih festivalskih, autorskih i žanr naslova koji će u značajnijoj meri doprineti obagaćivanju Online kulturne ponude.

Igor Stankovic, ispred MOJ OFF Online bioskopa:
„MOJ OFF je primer srpske kreativnosti i entuzijazma, ujedno je još jedan od dokaza u nizu da želimo, ali i više od toga da možemo da napravimo nešto i onda kada to izleda nemoguće.
Zaljubljenici u pravi film i njihova poseta i posveta filmu su dodatno ohrabrili i opravdali festival i MOJ OFF koji je sa svojom ukupnom posetom premašio ukupnu godišnju gledanost svih filmskih festivala u Srbiji.
MOJ OFF je dobra prilika gde smo pokazali da kultura i umetnost imaju isceliteljsko dejstvo po nas same, ali i okruženje.“

Paralelno sa festivalom koji će obeležiti neko buduće vreme i sačekati nove generacije kojima će online festival biti možda i jedino mesto susreta sa filmovima, razvijena je i platforma MOJ OFF Online bioskop – tokom cele godine, čiji će koncept Srbiji i regionu doneti nešto sasvim novo nesvakidašnje.

Sa bogatim nedeljnim repertoarom i mogućnošću preuzimanja filmova na 24 sata, Premium video na zahtev platforma MOJ OFF će tokom cele godine biti dostupna i obogaćivati svoj online repertoar ekskluzivnim filmskim naslovima, svima i u Srbiji i regiona, bez obzira da li bioskop postoji ili ne. Aktuelni filmski naslovi koji su imali veoma kratak bioskopski život, koji su prikazani samo na nekom od festivala jednom i nikada više, aktuelni filmovi koji nigde nisu prikazani, biće deo platforme online bioskopa MOJ OFF Online bioskop.

MOJ OFF je projekat nastao u organizaciji MCF MegaCom Film, Kombank Dvorane, Multipleks bioskopa CineGrand i Bioskopa Vilin Grad uz tehničku pomoć BeotelNet-a i podršku Ministarstva Kulture i Informisanja.

 

Izvor: MCF

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *