НАСТАВЉА СЕ МАНИФЕСТАЦИЈА ЛЕТО НА ТРГУ ГАЛЕРИЈА 2020.

од 27. августа 2020. године, четвртком у 21.00 сат

Галерија Матице српске, Спомен-збирка Павла Бељанског и Галерија ликовне уметности поклон збирка Рајка Мамузића сваког лета новосадској публици нуде бесплатнe културно-уметничке програме на отвореном. Наши суграђани могу у вечерњим сатима да учествују у атрактивним садржајима који приказују разноврсност светске и националне културне баштине и значај њиховог очувања. Сваког четвртка у 21.00 сат, моћи ће да уживају у опуштајућој атмосфери захваљујући путописним причама, квизу о уметности, концертима, филмским пројекцијама и предавањима. 

С обзиром на погоршање здравствене ситуације у земљи током лета, манифестација је била на кратко одложена, да би од овог четвртка, 27. августа било омогућено да се програм настави, на задовољство организатора и публике.

У четвртак, 27. августа у 21.00 сат биће одржано вече Руска чајанка: традиција и уметност Марије Стобород Шибанове. Захваљујући овој Рускињи заљубљеној у уметност, историју и гастрономију, публика ће уз дегустацију посебног леденог чаја, имати прилике да чује занимљиву причу о томе како је један Србин донео кинески чај у Европу, како је чајанка постала део свакодневног живота у Русији и како се ова традиција одразила на уметничка дела познатих руских сликара.

Музејске установе на Тргу галерија својим деловањем, колекцијама и најразличитијим програмима оживљавају Трг и чине га уметничким средиштем Новог Сада. Манифестација Лето на Тргу галерија је још један начин да укажемо на Трг као једну од значајних културних тачака по којој ће Нови Сад бити препознатљив као Европска престоница културе. Захваљујући концепту саме манифестације, оживљава се простор Трга као потенцијалног културног језгра града, као места за уживање и провођење слободног времена.

Реализацију манифестације Лето на Тргу галерија 2020. омогућили су Министарство културе и информисања Републике Србије, Покрајински секретаријат за културу, јавно информисање и односе с верским заједницама и Управа за културу града Новог Сада.

У складу са најновијим мерама здравствене заштите и препорукама, установе културе су изузете од општег правила ограничења окупљања до 10 људи, али уз поштовање превентивних мера – ношења маски и физичког дистанцирања.

За све информације можете се обратити Лолити Пејовић на телефон 021 4899 000 или 063 1103 049.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *