НАКОН ВЕЛИКОГ УСПЕХА ШИРОМ СВЕТА ФИЛМ „ЗЛОГОЊЕ“ НАГРАЂЕН И НА НАШИМ ПРОСТОРИМА!

ДОМАЋИ ФИЛМ „ЗЛОГОЊЕ“, КОЈИ У БИОСКОПЕ СТИЖЕ 27. СЕПТЕМБРА, ДОБИО ЈЕ ДВА НОВА ПРИЗНАЊА! ОВА ТОПЛА ДЕЧИЈА ПРИЧА ОСВОЈИЛА ЈЕ НАГРАДУ ПУБЛИКЕ НА 32. ФИЛМСКОМ ФЕСТИВАЛУ ХЕРЦЕГ НОВИ – МОНТЕНЕГРО ФИЛМ ФЕСТИВАЛ, ДОК ЈЕ МЛАДА ГЛУМИЦА СИЛМА МАХМУТИ ПРОГЛАШЕНА НАЈБОЉОМ ГЛУМИЦОМ НА ФЕСТИВАЛУ ПРИФЕСТ (PRISHTINA INTERNATIONAL FILM FESTIVAL)

На публику 32. по реду Филмског Фестивала Херцег Нови – Монтенегро Филм Фестивал најјачи утисак оставио је дебитанстки филм редитеља Рашка Миљковића о чему довољно говори и признање које је филм „Злогоње“ освојио. На тај начин је овај филм који нам приказује искрено пријатељство двоје младих основаца, након признања широм света, освојио и награду из региона. Публика Филмског Фестивала Херцег Нови – Монтенегро Филм Фестивал је овом наслову дала високу оцену 4,48.

Филмски фестивал Херцег Нови – Монтенегро Филм Фестивал је најзначајнији филмски фестивал у Црној Гори и одржава се већ више од три деценије. Интернационални програм фокусира се на такмичарске селекције регионалних дугометражних остварења, документарних и студентских филмова.

Ту није крај признањима за филм и екипу филма. Млада глумица Силма Махмути је освојила награду за најбољу глумицу на фестивалу Прифест, који се одржава од 2008. године.

Подсетимо раније је филм награђен на престижном фестивалу ТИФФ Кидс у Торонту за најбољи филм у избору Жирија младих, а потом су на Злин Филм Фестивалу млади глумци Михајло Милавић и Силма Махмути освојили награду града Злина „Тхе Цитy оф Злíн Ањард“ која се додељује за најбоље дечије улоге у категорији „Дечији филм“. Глумачку екипу чине Михајло Милавић, Силма Махмути, Јелена Ђокић, Бојан Жировић, Дубравка Ковјанић, Олга Одановић, Јелена Јованова, Стела Ћетковић, Милутин Милошевић, Милена Предић и Матија Поповић.

Продуценткиња је Јована Караулић, продуцентска кућа Акција продукција а сценарио који је настао по мотивима књиге „О дугмету и срећи“ ауторке Јасминке Петровић, су написали Марко Манојловић и Милош Кречковић. Копродуцент на овом филмском остварењу су куће This and That из Београда као и Dream Factory из Македоније. Директор фотографије је Микша Анђелић, костимографкиња је Милена Миленковић, монтажер филма „ЗЛОГОЊЕ“ је Ђорђе Марковић, док је сценограф Аљоша Спајић.

Филм су институционално подржали: Филмски центар Србије, Медиа програм Креативна Европа, Македонска филмска агенција, Министарство просвете Републике Србије, Град Београд и Општина Стари град.

У дистрибуцији Тарамоунт филма, „ЗЛОГОЊЕ“ у све биоскопе у Србији и региону стижу 27. септембра ове године.

 

Извор: Тарамаунт филм

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *