НАКОН ПЕТ ГОДИНА ПОНОВО У НОВОМ САДУ-ЗВАНИЧНО НАЈБОЉИ ЦРКВЕНИ ХОР НА СВЕТУ, ХОР СРЕТЕЊСКОГ МАНАСТИРА ИЗ МОСКВЕ, У НЕДЕЉУ 21. ОКТОБРА У СИНАГОГИ

Програм под називом „Крила анђела“, који ће на најављеном концерту извести овај угледни вокални ансамбл, чине духовне, традиционалне и патриотске руске песме и романсе, као и песме из редовног црквеног богослужења.

Улазнице за концерт се продају у просторијама Музичке омадине Новог Сада (Католичка порта 2) радним данима од 8 до 14, као и два сата пред почетак концерта на улазу у Синагогу. Онлајн резервације и куповина карата на: www.muzickaomladina.org

Цене карата: 1.800,00 динара партер средина и галерија и 1.600,00 динара партер са стране

***
Од 2005. године хор Сретењског манастира је постао главни хор који прати службе Његове светости патријарха, као и пасторалне посете партријарха епархији Руске православне цркве у Русији и иностранству. Наступе хора Сретењског манастира еминентни музички критичари с правом називају „музичке литургије“, без обзира на то какав је садржај његовог репертоара. То је ново „прочитавање, непоновљив продуховљени начин извођења, који омогућава савременој публици да га чује и осети духовну суштину песме, било да је народна, патриотска, маршевска…“.
Састав и избор гласова хора нема премца у свету, а то је свакако заслуга диригента хора – Никона Степановића Жиле, Заслужног уметника Русије, пореклом из свештеничке породице.

 

Извор: МОНС

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *