НА ЛЕТО У ИСТРУ – СЕЗОНСКИ ПОСЛОВИ ЗА МЛАДЕ ИЗ СРБИЈЕ

Једна од најбољих туристичких компанија у Истри “Плава Лагуна”, која је уједно и домаћин ЕXИТ тиму у Умагу у вези са организацијом фестивала “Сеа Стар”, покренула је велики конкурс за сезонско запошљавање у својим објектима. “Плава Лагуна” широм отвара врата за све младе људе из Србије који би желели да постану део њиховог тима! Ова компанија годишње запошљава око 3.000 радника у својим дестинацијама Пореч и Умаг, где ће ове године од 24. до 27. маја бити одржано друго издање “Сеа Стар” фестивала. Највећи број упражњених места намењен је младим људима који ће бити у свакодневном контакту са гостима хотела. Просечна плата је од 450 до 650 евра, у зависности од радног места, а запосленима су обезбеђени храна и смештај, који се налази на самој обали, као и здравствено и пензионо осигурање.

“Ако желите да ове сезоне радите на обали Јадранског мора и уживате у јединственом амбијенту чаробне и прелепе Истре, онда је ово фирма за вас, чак и ако не поседујете квалификовану диплому. Услови запошљавања су једни од најбољих у региону, ове године увећани у просеку 7 посто за све раднике”, изјавио је Роналд Коротај, члан Управе Плаве Лагуне и позвао све заинтересоване да се пријаве за посао.

Подршку овој иницијативи пружила је и организација Нови Сад – Омладинска престоница Европе 2019. године. “Статистика каже да је у Србији преко 100 000 младих људи незапослено и да млади код нас у свет рада улазе јако касно. ОПЕНС сматра да је ово сјајна прилика за младе да се за време летње паузе ангажују и стекну искуство или да постојеће обогате за ново. Тема запошљавања и потреба за повећањем запошљивости младих једна је од најактуелнијих тема и изазова последњих година, као и један од стубова у нашој апликацији”, рекла је Валентина Антић, координаторка за међународну сарадњу ОПЕНС – а и додала да Нови Сад као Омладинска престоница Европе за 2019. годину подржава идеју “Плаве лагуне” да у овој летњој сезони пружи прилику младим људима да стекну радно искуство.

Професионалност “Плаве Лагуне” одликује се савесним односом не само према туристима, већ и према особама које у њиховим објектима раде сезонске послове. Запослени ће бити пријављени на здравствено и пензионо осигурање, биће им покривени трошкови превоза у доласку и одласку и имаће један слободан дан у недељи.

Пријавни формулар и више информација о сезонском запослењу у “Плавој Лагуни” можете пронаћи на Фејсбук страници “Посао у Плавој Лагуни”.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.