MULTIMEDIJALNI KONCERT LP DUA U GRADSKOJ KONCERTNOJ DVORANI!

Svetski poznati pijanisti, kompozitori i inovatori, Sonja Lončar i Andrija Pavlović, poznati u svetu muzike kao LP duo predstaviće se novosadskoj publici  21. Aprila u 20 časova u Gradskoj koncertnoj dvorani. Karte su u prodaji na svim prodajnim mestima GIGSTIXA.

Dodavanjem posebnog hardvera, povezuju akustični klavir sa računarom, te uspevaju da lako manipulišu bilo kojim digitalnim zvukom, svetlom ili videom, spajajući svetove akustičnog i digitalnog.

Brišući granice između žanrova, LP duo su jedan od najautentičnijih muzičkih sastava, izvodeći gotovo kompletan repertoar za dva klavira kao i svoju autorsku muziku. Ovaj sastav nastupao je na najvećim muzičkim festivalima i u koncertim dvoranama kao što su Karnegi hol u Njujorku, Džon F. Kenedi centar za scensku umetnost u Vašingtonu, festival Ars Electronica Linc, festival Sonar Barselona, Meguro Persimmon Hall Tokio, Music in Pyeong Chang, Južna Koreja, Concertgebounj Amsterdam, kao i na turnejama širom Evrope, SAD-a i Azije.

Ekskluzivni su umetnici izdavačke kuće Universal Music, za koje obavljuju različite snimke među kojima se posebno ističu albumi Duality (2019) i Dead Sea (2022). Neki od snimaka sa ovih albuma našli su se i u izboru renomirane izdavačke kuće Deutsche Grammophon.

Komponuju primenjenu muziku za pozorište, film, TV. Jedan od njihovih mnogobrojnih alter ega je i projekat LP Elektro, dok je Andrija Pavlović aktivan i pod imenom Andy Pavlov.

Sonja i Andrija su koautori i lideri umetničkog i naučnog projekta Beyond Quantum Music (2015-), koji ima za cilj da istraži vezu između muzike i nauke. Poslednjih godina razvijaju potpuno nov instrument – Duality hibridni klavir.

Dobitnici su više od 30 internacionalnih nagrada, a 2008. godine proglašeni su jednim od 8 najboljih klavirskih dua na najvećem svetskom takmičenju Dranoff Miami Tnjo Pianos (Majami, Florida).

Sonja Lončar je vanredni profesor na Fakultetu muzičke umetnosti u Beogradu, dok je Andrija Pavlović docent na odseku za Scenski dizajn Fakulteta tehničkih nauka u Novom Sadu.

Izvor: TV Ars Medija

Administrator: DNM

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *