МСУВ – КАТАРИНА ШЕВИЋ И GERGELY LÁSZLÓ – ОПОМЕНА, ЧЕТВРТАК, 01. МАРТ, 2018. У 19h

Изложба у оквиру међународног пројекта  RISK CHANGE, (РИЗИКУЈ ПРОМЕНЕ), подржаног од стране програма Европске Уније “Креативна Европа”

Катарина Шевић и  Gergely László

ОПОМЕНА

Отварање: четвртак, 01. март, 2018. у 19h

Кустоскиње: Сања Којић Младенов, Тијана Филипов

Катарина Шевић и Gergely László (члан колектива Techica Schweiz) сарађивали су у више наврата. Своје пројекте реализују у виду група објеката, пропраћених перформансима у комбинацији са текстом и нарацијом. Покрећу их дихотомије у савременом друштву, а њихови уметнички поступци заснивају се на сложеним процесима у раду и повременом коришћењу архивског материјала. Занимају их алтернативни видови разумевања ствари, њихови радови садрже критички и политички потенцијал.

У свом раду истражују начине на које коегзистирају различити гласови, користећи приче о сукобима између друштва и појединца. У својим перформансима експериментишу са стилизованим форматима, и традицијама, почев од таблеуџ вивантес, преко комедије, античких хорова, све до аматерских скечева, у којима ликови преузимају симболичне улоге.

Упоредо са истраживањима и перформансима базираним на тексту, они такође креирају објекте од којих многи могу да се носе или користе на друге начине, тако да функционишу као костими и реквизити. Приликом дизајнирања тих објеката, уметници користе формално колажирање, уз комбиновање цитата из различитих периода, естетика и функција.

Оба уметника излагала су у иностранству на соло и групним изложбама, укључујући:

OFF-Biennale Budapest; Le 19 CRAC, Monbelliard; acb Gallery, Budapest; Play Time, Rennes Biennale, Rennes; New Museum, New York; Kunsthaus, Dresden; Secession, Vienna; Witte de With, Rotterdam; 21er Haus, Vienna; ISCP, New York; Künstlerhaus Bethanien, Berlin; Apexart, New York. (www.katarinasevic.com www.tehnicaschweiz.com)

Више информација:  www.msuv.org

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.