MOĆNO KLAVIRSKO TROJSTVO 16. JUL

Trojica izvanrednih umetnika i mahera u spajanju različitih muzičkih pravaca i stvaranju moćnih i modernih zvučnih svetova.

Muzičari koji su uveli balkanski melos u svetski džez!

Prvi put sviraju zajedno.

Klavirsko trojstvo

Vasil Hadžimanov – Bojan Zulfikarpašić – Matija Dedić

 Subota, 16. jul 2022, 22,20h, Kreativni distrikt, Novi Sad

Ulaz je slobodan!

*Koncert se realizuje u okviru programskog luka Tvrđava mira Novi Sad Evropska prestonica kulture.

Nosilac projekta: Muzička omladina Novog Sada.

Dobrodošli!

***

Vasil Hadžimanov, pijanista, kompozitor, aranžer i pedagog, muzičar je beskrajnog dara i sasvim posebna pojava na srpskoj džez sceni.

Sva izdanja i sva muzika ovog umetnika su proglašena za umetnička dela od kulturnog značaja za Srbiju.

Vasil je siguran pratilac progresivnog zvuka i fuzija različitih muzičkih pravaca, koje uspešno slaže u ono što bismo danas mogli nazvati muzikom sveta (world music).

Pored brojnih nastupa širom planete, bavi se i komponovanjem filmske muzike za niz dokumentarnih i igranih filmova i televizijskih serija.

Predaje na Muzičkoj akademiji u Štipu (Makedonija) i na Akademiji umetnosti u Novom Sadu.

Studirao je na čuvenom Koledžu za muziku „Berkli”.

www.vhband.com

Pijanista Bojan Zulfikarpašić je rođen u Beogradu, a s dvadeset godina se seli u Pariz, gde i danas živi i ima fantastičnu karijeru.

Sarađuje sa slavnim svetskim muzičarima. Ostvario je deset autorskih albuma. Bojan Z. često svira i na ksenofonu – instrumentu sastavljenom od delova različitih elektonskih klavijatura, koji je sam umetnik patentirao.

Poslednjih godina bavi se produkcijom i aranžiranjem albuma drugih kolega muzičara (Mišel Portal i Amira Medunjanin), koji osvajaju najviša priznanja i nagrade.

Bojan Z. maštovito i spretno miksa svoj ogroman muzički prtljag – od klasične, potom brazilske, pa muzike „Bitlsa”, do balkanskog folklora, bluza i džeza.

Matija Dedić je osvojio preko 25 nagrada „Porin” u različitim kategorijama, „Crnog mačka”, muzičku nagradu „Mega” (Mega Music Award) i još destetak priznanja za najboljeg instrumentalistu godine. Nastupao je u gotovo svim zemljama Europe, kao i u Americi i Africi. Svirao je u dvoranama poput njujorškog Centra „Linkoln” i pariske „Olimpije”. Sarađuje s velikim muzičkim imenima svetske džez scene, ali i popularnim muzičarima hrvatske pop scene – Masimom i Džibonijem.

Matija Dedić piše muziku za televiziju i pozorišta. Završio je Džez akademiju u Gracu.

www.matijadedic.com

Izvor: Muzička omladina Novog Sada

Administrator: DNM

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *