„МЛАДИ КРЕАТИВНИ ПИСЦИ КУЛТУРЕ СРБИЈЕ“ – НОВИ САД

Пројекат „МЛАДИ КРЕАТИВНИ ПИСЦИ КУЛТУРЕ СРБИЈЕ“ спроводи Удружење грађана „Стубови знања“, а финансира Министарство омладине и спорта Републике Србије.

Овај пројекат за младе траје од 1. маја до 10. децембра 2022. Пројекат садржи предавања, радионице и еудкације младих у Дигиталном омладинском центру, у Новом Саду. Циљ пројекта је упознавање младих са нашом националном културом и креативно изражавање младих помоћу савремених технологија. Овим пројектом спајамо традиционалних вредности и модерну научну технологију.

Сви заинтересовани млади од 15 до 30 година могу да се упознају са начинима креативног писања и унапреде своје списатељске способности.

Поред еукативних радионица, стилских вежби о креативном писању за младе, пројекат укључује и ПУТОВАЊА на места у којима су живели и стварали наши чувени писци. Са ранцем на леђима, млади могу да путују широм Србије и упознају места живљења великих писаца наше лепе земље. Обићи ћемо Спомен-музеј у Београду Иве Адрића; Бранковину и Ваљево, завичај Десанке Максимовић; манастир Манасију, у којој је била чувена Ресавска школа, Деспота Стефана Лазаревића, нашег владара и средњеовековног писца; манастир Ново Хопово, место живљења и учења младог Доситеја Обрадовића као и друге занимљиве туристичко-културно-историјске дестинације.

Након обилазака знаменитих места и знаменитих писаца, учесници пројекта написаће своје оригиналне текстове и понеке своје фотографије, а све ће бити објављено на сајту овог пројекта.

Сви програми су бесплатни.

Желимо свим заинтересованим младима да нам се прикључе. Да уживају у дружењу, путовањима и новим сазнањима.

Овај текст за медије написао je Младен Максимовић, ПР пројекта „Млади креативни писци културе Србије“.

Извор: ТВ Арс Медија-портал

 

 

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *