МИРОВИЋ ПРИМОИ ГЕНЕРАЛНОГ СЕКРЕТАРА САВЕЗНОГ МИНИСТАРСТВА ЗА ЕВРОПСКЕ И МЕЂУНАРОДНЕ ПОСЛОВЕ АУСТРИЈЕ

САОПШТЕЊЕ

Мировић  примио генералног секретара Савезног министарства за европске и међународне послове Аустрије

Нови Сад, 24. март – Председник Покрајинске владе Игор Мировић састао се данас са генералним секретаром Савезног министарства за европске и међународне послове Аустрије Петером Лаунски-Тифенталом, који борави у Србији поводом отварања Почасног конзулата Аустрије у Новом Саду.

У разговору је истакнуто да је отварање аустријског конзулата на територији Покрајине Војводине прилика да се оснаже пре свега економске везе, али и сарадња у областима културе, науке и образовања.

Мировић је нагласио да Аустрија спада у ред водећих земеља када је реч о инвестицијама у Војводини, са 38 компанија које овде послују, и са уложеним капиталом од 400 милиона евра. Он је додао да су амбиције Војводине да те односе унапреди, посебно са аустријским регионима.

Лаунски-Тифентал је рекао да је Аустрија међу првих пет земеља по инвестицијама у Србији, те да је данашњи сусрет у Покрајинској влади подстрек да се привредна сарадња додатно интензивира. Министар је још нагласио да је у заједничком интересу посебно сарадња у пољопривреди, затим повезивање развојних института, као и културна размена.

Састанку су присуствовали амбасадор Аустрије у Београду Њ.Е. Николаус Лутероти и почасни конзул Аустрије у Новом Саду Зоран Тадић.

Покрајинска влада

Секретаријат Покрајинске владе

БИРО ЗА ОДНОСЕ С ЈАВНОШЋУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *