МИРОВИЋ ПОСЕТИО БЕОЧИН – ГРАДИЋЕМО ФАБРИКЕ ВОДЕ У БЕОЧИНУ, ТЕМЕРИНУ И ОЏАЦИМА

Председник Покрајинске владе Игор Мировић је у присуству новинара и представника општине Беочин, у четвртак 18. 11. 2021. посетио постројења за производњу воде у Беочину и другу фазу радова на рехабилитацији локалне саобраћајнице Беочин–Бешеново у дужини од 7,5 километара, која представља најкраћи пут до Сремске Митровице.

„Следеће године започињемо изградњу нових постројења за производњу воде у Беочину, Темерину и Оџацима. Ангажовали смо стручњаке са Универзитета у Новом Саду који ће бити консултанти на овим пројектима. Очекујем да ћемо за око годину и по дана имати много квалитетнију воду у овим општинама“, изјавио је председник Покрајинске владе Игор Мировић након данашњег обиласка Фабрике воде у Беочину.

Рекао је и то да ће компанија „Лафарж“ почетком следеће године пустити у рад најсавременији филтер који ће допринети заштити животне средине.

Након обиласка градилишта где је поздравио присутне и раднике који раде на саобраћајници Беочин–Бешеново, Мировић је за медије изјавио:

„Очекујем да ћемо до пролећа, иако је уговором предвиђено да радови буду готови до јуна, имати завршену ову саобраћајницу. Протеклих година завршили смо велики посао на Фрушкој гори, реконструисаћемо Гребенски пут од Чортановаца до Црвеног чота и уз све ове путеве на којима радимо имаћемо квалитетну саобраћајну инфраструктуру. То значи много више туриста, излетника и бициклиста у природи, што је важна ствар за Војводину“, изјавио је Мировић.

Од ПР службе Покрајинске владе сазнајемо да је од 2016. до данас Покрајинска влада, само преко Управе за капитална улагања Војводине, за реализацију пројеката у општини Беочин издвојила више од 666 милиона динара.

Мирјана Малешевић Милкић

На конференицији за медије обратила се грађанима и Мирјана Малешевић Милкић председница Општине Беочин.

„Сумирали смо данас нашу овогодишњу сарадњу којом сам веома задовољна. Урадили смо велики посао када је реч о реконструкцији саобраћајнице од изузетног значаја за општину Беочин. План је да радимо заједно и на решавању најважнијег питања за наше грађане, а то је проблем водоснабдевања“, изјавила је Мирјана Малешевић Милкић, председница Општине Беочин.

На конференцији за медије новинар редакције ТВ Арс Медија је поставио питање у вези са пропадањем пута у Черевићу (Борње Баре) који је скоро изграђен. Мировић је грађанима обећао да ће тај проблем ускоро бити решен у сарадњи са општином Беочин.

Општина Беочин, Черевић, пут у улици Горње баре.

Догађају су присуствовали и потпредседник Покрајинске владе Бранко Ћурчић и директор Управе за капитална улагања Војводине Недељко Ковачевић.

За ТВ Арс медија

Фотографије и текст: Жељко Савић

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *