МИРОВИЋ: ФРУШКОГОРСКИ КОРИДОР И БРЗА ПРУГА СИМБОЛ ЕКОНОМСКОГ ПРЕПОРОДА И РАЗВОЈА СРБИЈЕ

Председник Покрајинске владе Игор Мировић обишао је данас, заједно са директором „Коридора Србије“ Александром Антићем, радове на изградњи Фрушкогорског коридора, који ће у дужини од 45,2 километра повезати Нови Сад и Руму, и у чијем оквиру ће бити изграђен и најдужи тунел у Србији, дугачак 3,5 километара.

У току су радови на тунелу „Иришки венац“ и на изградњи моста преко Дунава између Кoвиља и Петроварадина, који је такође део Фрушкогорског коридора.

„Импресиониран сам начином на који су минулих месеци вредни неимари из компаније CRBC и њихови бројни подизвођачи из наше земље започели изградњу Фрушкогорског коридора. Интензивно се ради на два кључна велика објекта – мосту и тунелу – који ће, практично, проћи кроз Фрушку гору и повезати Нови Сад са Румом, Београдом и Шапцем. Ово је важна ствар за коју смо се заједнички борили и успели да издејствујемо почетак реализације ове инвестиције. Захвалио бих председнику Вучићу и Влади, Министарству и ′Kоридорима′, а посебно кинеским партнерима“, изјавио је Мировић.

Председник је подсетио на то да је Народна скупштина донела одлуку да ратификује кредит за изградњу Фрушкогорског коридора десет дана пре почетка рата у Украјини, а да се радови одвијају према плану упркос проблемима у глобалној економији које и ми осећамо.

„Ово је велики и важан посао који ће много значити – за Фрушку гору, за туризам, за све оно што ћемо као нови садржај овде понудити у наредним годинама. Заједно са брзом пругом, ово је једна врста симбола економског препорода и развоја Србије“, истакао је Мировић.

Поводом Кинеске нове године, Покрајинска влада организовала је свечани ручак за представнике компаније CRBC, која изводи радове, и Амбасаде НР Кине.

„Дошао сам на градилиште да честитам Kинеску нову годину, нашим искреним пријатељима, нашим партнерима, руководству и народу Републике Kине и још једном потврдимо велико и снажно пријатељство и партнерство које даје конкретне резултате и које показује и на овом примеру како везе два народа могу да помогну у реализацији важних пројеката. Задовољни смо и срећни због тога што са толико напора, енергије и труда реализују не само овај посао већ све важне послове у нашој земљи, а нарочито у Војводини“, додао је Мировић.

„Захвалио бих председнику Покрајинске владе Игору Мировићу не само због тога што је данас дао иницијативу за овај обилазак, него што већ низ година у континуитету даје снажну подршку овом пројекту, а она је за нас била капитално важна у тренутку када смо почињали са његовом реализацијом“, истакао је директор „Коридора Србије“ Александар Антић, додајући да радови теку планираном динамиком.

Антић је изразио захвалност и компанији CRBC и извођачу на изузетној посвећености овом послу.

„Они су наш партнер на многим пројектима у Србији, веома су искусни и то је за нас гарант да ће и овај пројекат бити успешно реализован“, нагласио је Антић.

Економски саветник у Амбасади НР Кине Лијуа Каија изјавио је да се још једном потврђује, на делу, пријатељство наших двеју земаља.

Догађају су присуствовали покрајински секретар за енергетику, грађевинарство и саобраћај Огњен Бјелић, представници Амбасаде НР Кине и директор компаније CRBC у Србији Јанг Донг.

Извор: Биро за односе са јавношћу Покрајинске владе 

Администратор: ДНМ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *