„МИХОЉСКИ СУСРЕТИ СЕЛА“ У СУБОТУ У БЕОЧИН СЕЛУ

Позивамо вас на треће „Михољске сусрете села“ који ће се одржати у суботу, 23.септембра са почетком у 11 часова у Беочин селу.

Манифестација ће и ове године на старом месту за вашаре, дружења и окупљања мештана, популарно названом Гувно, окупити бројне учеснике, произвођаче хране, пића и сремачких деликатеса, затим дечије фолклорне саставе, самосталне уметнике, занатлије и удружења са територије општине Беочин који ће, уз традиционално гостопримство, публици још једном представити бројне локалне потенцијале и своја умећа.

Посетиоци ће тако имати прилику да се подсете старих народних обичаја и да уживају у традиционалним играма и песми али и спортским и кулинарским надметањима.

Екипно спремање сача, надвлачење конопца, такмичење парова у плесу са дуњом, скакање у џаку и друге игре и активности само су неки од садржаја програма у коме ће и ове године публика свих узраста моћи да учествује.

За најмлађе учеснике, организатори су припремили награде и бројна изненађења.

Официјелни део програма траје од 11 до 17 часова након чега ће се дружење на Гувну наставити уз музику.

„Михољски сусрети села“ су пројекат који се под покровитељством Министарства за бригу о селу Републике Србије реализује са циљем неговања културе, традиције и унапређења друштвеног живота у нашим селима а учешће је ове године узело 95 локaлних самоуправа међу којима је и општина Беочин.

Извор: Општина Беочин

Фото: Општина Беочин

Администратор: ДНМ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *