МЕХАНИЗАЦИЈА КРАЉИЦА 84. МЕЂУНАРОДНОГ ПОЉОПРИВРЕДНОГ САЈМА

Међународни пољопривредни сајам, ове године ће бити одржан од 13. до 19. маја, а најзаступљенији сегмент и ове године биће пољопривредна механизација. Тим поводом  је на Новосадском сајму одржана конференција за новинаре на којој се говорило о наступу Пословног удружења увозника и извозника пољопривредне механизације.
Извршни директор за сајамску делатност Борис Надлукач, истакао је да су механизатори један од кључних чинилаца Сајма пољопривреде и да ће ове године бити представљено више од 100 светских брендова, на више од 50 одсто површине Сајма. Осим бројних новитета основне и пратеће механизације, Надлукач је најавио и новитет из области сточарства – Аукцију стоке најквалитетнијих грла домаћег геофонда, као и Агро Б2Б берзу на којој се очекује учешће више од 100 компанија из 20 земаља, а која ће бити одржана 15. маја у Конгресном центру Новосадског сајма.
Како је нагласио генерални секретар Удружења Ђорђе Мишковић, ове године на Сајму ће излагати осамнаест чланица и то на површини од 22.000 метара квадратних, што је за око 10 одсто више него претходне године.
– Наступ на већој површини је добар знак јер је показатељ бољитка на тржишту и пољопривреди Србије. Осим нискобуџетних машина за ратарство, повртарство и воћарство, који подлежу субвенционисаној продаји, представићемо и најсавременије машине које прате тренд примене високих информационих технологија у циљу што веће искоришћености пољопривредне машине, као и награђене експонате на Сајму у Болоњи и Паризу, рекао је Мишковић. Додао је да ни ове године неће изостати сарадња са банкама и лизинг кућама као би се обезбедила лакша куповина под најповољнијим условима.
Према његовим речима на Агрополигону посетиоци Сајма ће имати прилику да виде могућности и перформансе изложених експоната у фиктивном раду. Посебана пажња биће усмерена на претпремијерни приказ новитета који су још у развоју, а премијерно ће бити приказани на јесен на Сајму технике у Хановеру.
Биће организована трибина о безбедности у саобраћају пољопривредних машина коју Удружење организује у сарадњи са Агенцијом за бездност саобраћаја и Новосадским сајмом.
Компанија Алмеx, ове године осим трактора представиће се и у сегменту сточарства и сточне хране.
Менаџер продаје те компаније Дарко Јаћимовић, најавио је да ће наступ на Сајму између осталог обележити промоција Холмер комбајна за вађење шећерне репе Т4 од 600КС, цена му је 600.000 евра. Уједно, тај модел ће бити и највећа машина изложена на овогодишњем Сајму. Осим стандардне понуде Алмеxа, биће представљен новитет – претоварне и транспортне приколице немачког произвођача Умега, као и прскалице италијанског бренда Кафини. Када је реч о сточарском делу наступа, Алмеx ће представити јунице и товљенике, као и сточну храну у редизајнираној амбалажи.
Агропанонка ове године обележава 25 година рада и 20 година излагања на Пољопривредном сајму у Новом Саду, истакао је директор продаје те компаније Александар Швоња.
Како је најавио, на штанду код сајамске фонтане биће предсављен асортиман нових модела трактора Беларус као и редизајнирани модели од 90, 105 и 130 КС. Међу њима ће бити и трактор Беларус 82.1, који спада у најпродаваније у Србији, а цена му је 20.500 евра. То је уједно и трактор који ће освојити и најсрећнији посетилац са купљеном улазницом. На другом штанду биће изложени трактори индијског произвођача Махиндра.
Ценовни ранг трактора кретаће се од 18.990 до 50.000 евра, али ће се одобравати и посебни кредити са роком отплате до 5 година, као и бескаматни до три године. Асортиман наше компаније од скора употпуњава и увоз гума Нортек из Русије, истакао је Швоња
И ове године на штанду Агропанонке биће актуелна акција „старо за ново“, а на куповину ће се одобравати попусти од 3 до 4 одсто.

Извор: НС сајам

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.