Налазите се овде
Почетна > Туризам > Манифестације > МЕЂУНАРОДНО САВЕТОВАЊЕ СТРУЧЊАКА ИЗ ОБЛАСТИ ЗАШТИТЕ НА РАДУ НА КОПАОНИКУ

МЕЂУНАРОДНО САВЕТОВАЊЕ СТРУЧЊАКА ИЗ ОБЛАСТИ ЗАШТИТЕ НА РАДУ НА КОПАОНИКУ

Висока техничка школа струковних студија у Новом Саду, организовала је и свечано отворила 12. Међународно научно саветовање “Ризик и безбедносни инжењеринг” на Копаонику.

2-vts_7828

Конференцију је отворио Директор Високе техничке школе, др Бранко Савић, у присуству гостију из Словеније, Хрватске и Румуније, са којима Школа има остварену међународну сарадњу. Саветовање је подржано од стране Министарсва рада, запошљавања, борачких и социјалних питања, тј. Управе за безбедност и здравље на раду.

5-vts_7906

Научној конференцији од 9. до 11. јануара 2017. године присуствоваће више око 100 стручњака из области заштите на раду. Домаћи учесници са целе територије Србије поделиће знања и искуства са колегама из Немачке, Румуније, Словеније, Хрватске, Босне и Херцеговине и Македоније.

13-vts_7853

4-vts_7840

Висока техничка школа струковних студија из Новог Сада школује стручњаке из области заштите дуже од 30 година. Данас се на студијским програмима основних струковних студија Безбедности и здравља на раду, Заштите од пожара, Заштите животне средине и Цивилне заштите и стасавања у ванредним ситуацијама, годишње уписује око 160 студената. Школа је активан чинилац система заштите у земљи, учествујући у њему не само образовањем, већ и свим облицима сарадње са привредом.

1-vts_7833

Конференција се реализује у сарадњи Високе техничке школе и Департмана за грађевину и геодезију, Факултета техничких наука у Новом Саду.

Текст: Варвара Лазаревић
Фото: Жељко Савић и Сибила Петењи Арбутина

Оставите одговор

Top