МЕЂУНАРОДНИ ДАН МУЗЕЈА И ЕВРОПСКА НОЋ МУЗЕЈА

У суботу, 18. маја обележава се Међународни дан музеја и Европска ноћ музеја.

Негујући ову традицију Музеј Војводине ће бити отворен за посетиоце од 10 часова до поноћи, а улаз у Музеј ће бити бесплатан.

У сусрет овом дану, у петак, ће бити отворена изложба Благовештенски сабор Влаха Буковца, ауторки Александре Стефанов и мр Тијане Станковић Пештерац.

У току читавог дана, у суботу – 18. маја, на сталној поставци ће дежурати кустоси историчари, археолози, етнолози и исторучари уметности запослени у нашем Музеју који ће бити спремни за разговор са посетиоцима.

Такође, уколико у Музеј долазите са Вашим малишанима на располагању Вам је Харлампијева мапа уз помоћ које можете, пратећи стихове и играјући се са својим дететом, самостално да обиђете изложбу.

За најмлађе постиоце на располагању је и Театрић Музеја Војводине са три музејске луткарске представе и то: у 15 часова Откуд шлем у бабиној башти, у 17 часова Ау што је лепа млада и у 19 часова Кад је Зеленко срео Ајшу.

У 12 и у 18 часова биће уприличено ауторско вођење кроз изложбу Благовештенски сабор Влаха Буковца.

У 20 часова у згради Музеја у Дунавској 37 биће отворена изложба Јелен – ехо божанског аутора Даријуша Самиија, а као део отварања приредили смо Вам и рок концерт на платоу испред Музеја на којем ће наступити састав Brothers&Sisters.

Извор: Музеј Војводине

Администратор: ДНМ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *