МЕЂУНАРОДНЕ НАУЧНЕ КОНФЕРЕНЦИЈЕ У НОВОМ САДУ 2016

МЕЂУНАРОДН СТРУЧЊАЦИ ЗАШТИТЕ ОД ПОЖАРА И ЕКСПЛОЗИЈА
У НОВОМ САДУ

У Високој техничкој школи у Новом Саду у 10 часова, свечано је отворена 15. Међународна научна конференција “Заштита од пожара и експлозија” и 5. Међународна научна конференција “Безбедносни инжењеринг – пожар, животна средина, радна околина и интегрисани ризици”.
Конференцију је отворио Директор Високе техничке школе, др Бранко Савић, представници Министарства унутрашњих послова, Сектора за ванредне ситуације, као и представници Покрајинског секретаријата за високо образовање и научно истраживачку делатност и Покрајинског секретаријата за урбанизам и заштиту животне средине.

2-0r0a3202
Научној конференцији од 5. до 7. октобра 2016. године присуствовало је више од 100 стручњака из области заштите од пожара. Домаћи учесници са целе територије Србије поделили су знања и искуства са колегама из Русије, Словачке, Немачке, Мађарске, Хрватске, Босне и Херцеговине, Македоније и Црне Горе.

1-0r0a3243
Висока техничка школа струковних студија из Новог Сада школује стручњаке из области заштите дуже од 30 година. Данас се на студијским програмима Заштите на раду, Заштите од пожара, Заштите животне средине и Цивилне заштите и стасавања у ванредним ситуацијама школује годишње уписује око 160 студената. Школа је активан чинилац система заштите у земљи, учествујући у њему не само образовањем, већ и свим облицима сарадње са привредом.

0r0a3172
Конференција се реализовала у сарадњи Високе техничке школе, Техничког факултета у Зволену, Словачка и Департмана за грађевину и геодезију, Факултета техничких наука у Новом Саду.

У прилогу можете погледати изјаве неких од учесника конференције, које приредио видео новинар Жељко Савић.

У Новом Саду, 10. 10. 2016. год.
Текст: Варвара Лазаревић

Видео: Жељко Савић
Фото: Архива Високе техничке школе струковних студија у Новом Саду, Конференција ЗОП 2014.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *