МЕЂУНАРОДНА ФОТОГРАФСКО – ЕКОЛОШКА КОЛОНИЈА „ ДУНАВСКО МОРЕ“

Конкурс за учешће у Међународној фотографско-еколошкој колонији

„Дунавско море“  од 2 до 4 августа 2019. године.

Организатори: Друштво новинара Војводине и АРС АКАДЕМИЈА.

Међународна фотографскоеколошка колонија „Дунавско море“  је замишљена као вишедневно гостовање фотографа из Новог Сада и земаља региона (Босне и Херцеговине, Републике Српске, Хрватске), где би фотографисали  разне мотиве који су повезани са Дунавом.

Конкурс је расписан до 30. јуна 2019. године.

Учесници могу бити студенти који студирају фотографију или бар похађају те предмете на факултетима и високим школама и људи који су завршили Школу фотографије Арс академије, а који прихватају услове организатора.

Предвиђено је од 10 до 20 учесника на овој колонији.

За учешће је потребно:

  • послати биографију и фотокопију личне карте на мејл: ars@gmail.com;
  • поштовати динамику и дневни ред колоније.

Током јула предвиђен је научно-истраживачки скуп „Дунав“ на ком ће се одржавати фотографска и еколошка предавања, са циљем детаљног упознавања учесника колоније са темом Дунав.

Фотографи ће се прво упознати са темом и тереном у ком ће радити – фотографисати, о томе шта све могу видети и о значају Дунава за човека и животну средину говориће стручњаци из области екологије.

Фотографи ће у августу имати прилику да фотографишу: плажу Официрац, Штранд и Бећарац, а по сопственом избору обилазиће обалу Дунава у Новом Саду. У плану је и краткотрајно сплаварење. Задатак фотографа је да прикажу лепоту коју пружа природа уз Дунав и однос човека према природи (око Дунава).

Трошкове учесника Међународне фотографско-еколошке колоније ,,Дунавско море“ сносе организатори.  Учесницима је обезбеђен превоз, смештај и храна а након завршене колоније у септембру месецу је предвиђена изложба најбољих радова са колоније.

Пријатељи манифестације: Факултет заштите животне средине, Висока техничка школа струковних студија у Новом Саду, Висока школа Логос центар Мостар, Градска управа за заштиту животне средине Нови Сад.

Арт директор –  носилац пројекта:

Жељко Савић, мастер културолог, специјалиста фото илустратор.

Тел. 060 654 9 654

Mejl.: zeljkosavic.ars@gmail.com

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *