МАНИФЕСТАЦИЈА „БАНОШТОРСКИ ДАНИ ГРОЖЂА“ У СУБОТУ У БАНОШТОРУ

27. по реду манифестација „Баношторски дани грожђа“ којом се традиционално најављује почетак бербе на северним падинама Фрушке горе одржаће се у суботу, 2. септембра са почетком у 15 часова у центру Баноштора.

И ове године баношторски винари, виноградари, удружења жена и бројни излагачи отвориће програм манифестације заједничким дефилеом учесника а Клуб виноградара и винара „Свети Трифун” уручиће награде и признања произвођачима најбољих вина.

Посетиоци и гости баношторског грожђебала моћи ће да уживају у разноврсној понуди најквалитетнијих вина и продајном базару који ће представити богату понуду војвођанске кухиње, колача, меда и сирева из Срема али и занатских прозивода и сувенира.

Муљање вина на старински начин, дегустација вина и сока од шире, забавни садржаји за најмлађе и још много тога нас очекује у целодневном дружењу а у културно-уметничком делу програма од 16.30 часова наступиће фолклорни и тамбурашки ансамбл КУД „Бриле” из Беочина, фолклорни ансамбл „Велико коло” из Сусека, КУД „Младост” из Луга, Дечији хор при храму Светог Василија Острошког из Беочина као и појачки састав „Благовеститељ” из Сусека.

Вече у Баноштору најавиће звуци тамбуре женског тамбурашки састава „Ла Банда“ који наступа од 18.30 часова, затим од 19.30 часова следи наступ и најлепше баладе Бојана Маровића а од 21.30 часова публика свих генерација имаће прилику да ужива у познатим хитовима и концерту групе „ЗАНА“.

Организатори догађаја су Туристичка организација општине Беочин, Клуб виноградара и винара „Свети Трифун“ као и Месна заједница Баноштор, уз подршку Културног центра општине Беочин.

Генерални покровитељ манифестације је Општина Беочин.

Позивамо вас да заједно уживамо у овој јединственој манифестацији која слави грожђе, вино и традицију нашег лепог Баноштора!

Добродошли на 27. Баношторске дане грожђа!

Извор: Општина Беочин

Администратор: ДНМ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *