ЛЕТЊА БРИГА О ЗЕЛЕНИЛУ: ЗАЛИВАЊЕ И ОКОПАВАЊЕ ДРВЕЋА, ЦВЕЋА И ШИБЉА У ЦЕЛОМ ГРАДУ

Поред јутарњег заливања дрвећа и цветних градица, цветних ваљака, купа, и цвећа у саксијама у центру града, Градско зеленило окопава и плеви шибље и цвеће и коси траву на више локација. Дрвеће, цвеће и шибље се заливају у стамбеним блоковима 1.300 Каплара – Иве Андрића – Народног фронта и Деспота Стефана – Балзакова- Народног Фронта, кружном току према Шангају, код Каћке петље, у Каменичком и Омладинском парку. У трећој смени заливаће се зеленило на Булевару Михајла Пупина код Базара, у Шафариковој, Успенској, Булевару ослобођења, Булевару цара Лазара, Булевару патријарха Павла, окретници кoд Штранда.

Шибље се окопава и плеви код Променаде и на Тру Републике, на Булевару Михајла Пупина, у Стевана Брановачког се окопавају тањири око младог дрвећа, а на Станичном тргу се окопава цвеће.
У Марка Краљевића између улица Војводе Степе и Сељачких Буна, стамбеном блоку Миленка Грчића – Јанка Чмелика и на Булевару цара Лазара се орезује жива ограда.
Окретница код Штранда се окопава и припрема за садњу новог цвећа, а на Тврђави код Стрличарског клуба и на Каћком путу се коси коров. Поред тога, у току је кошење траве у стамбеном блоку између Булевара ослобођења – Јаше Томића- Кисачке и краља Петра, на Каменичком путу. Затим, у улицама Стевана Милованова, Косовска, Беле њиве, Филипа Вишњића, Булевару Европе, Футошком путу, Булевару кнеза Милоша, Булевару војводе Степе, као и у стамбеном блоку школа Жарко Зрењанин – Деспота Стефана-Балзакова- Народног Фронта, и код кула на Лиману 4.

Извор: ЈКП Градско зеленило Нови Сад

Фото: ЈКП Градско зеленило Нови Сад

Администратор: ДНМ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *