,,LA FAMILIA“ ФЛАМЕНКО ГРУПА ОРГАНИЗУЈЕ БЕСПЛАТАН ПРОМОТИВНИ ЧАС

,,La Familia“ фламенко група из Новог Сада поводом најаве уписа у нову плесну сезону организује бесплатан промотивни час који ће се одржати у недељу 16. септембра у 19 часова, на адреси Васе Стајића 2.

Прва асоцијација при помисли на фламеко плес су свакако туфне, раскошне хаљине, црвени кармин, цвет у коси и незаобилазне ципеле које имају ексере на одређеним деловима и производе у додиру са дрвеним даскама  звук који заокружује ту карактеристичну фламеко магију.

Фламенко је врста шпанске музике и плеса настала у Андалузији у јужној Шпанији. Сматра се да фламенко у облику какав нам је познат данас датира из 18. века, а састоји се од певања (cante), свирања на гитари (toque), плеса (baile) и пљескања длановима (palmas).

Делић тог ватреног плеса и песме душе се негује већ дужи низ година и у Новом Саду.

Ако сте се икад запитали како би било заплесати фламенко, сада је права прилика да пробате нешто ново, и да се већ  при првим корацима заљубите у њега.

Постоји велика вероватноћа да вам фламенко убрзо уместо пуких  одлазака на часове, постане  део свакодневице, јер он у бити то и јесте..плес, игра, емоција којом се испољавају срећа, туга, страст, љубав, сета…живот.

Дођите да заплешете, дружите се и истражујете фламенко плес са плесном групом ,,La Familia“. Оле!

Додатне информације на: m.me/lafamilia.flamenkogrupa

 

 

Текст: Тамара Јовановић

Фотографије: ,,La Familia“ фламенко група

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *