КВИЗ О ИТАЛИЈАНСКОЈ КУЛТУРИ СА НИКОЛОМ КОСТИЋЕМ „ИТАЛИЈА- РАЈ ЗА ЉУБИТЕЉЕ УМЕТНОСТИ“

ЛЕТО НА ТРГУ ГАЛЕРИЈА 2021.

Италија – рај за љубитеље уметности

Квиз о италијанској култури са Николом Костићем

четвртак 29. јул у 21.00 сат, заједнички врт ГМС и СЗПБ

Јубиларна десета манифестација Лето на Тргу галерија, у организацији три музејске установе са Трга галерија и ове године ће угостити Новосађане у вртовима својих здања, као и на самом Тргу, пружајући им културни и забавни програм током летњих месеци. Као и претходних година Галерија Матице српске, Спомен-збирка Павла Бељанског и Галерија ликовне уметности поклон збирка Рајка Мамузића, бесплатним програмима на отвореном приредиће сваког четвртка у 21.00 сат суграђанима занимљиве садржаје из области историје уметности, филма, путописа и музике.

У четвртак, 29. јула у заједничком врту Галерије Матице српске и Спомен-збирке Павла Бељанског у 21.00 сат биће одржан квиз Италија – рај за љубитеље уметности. Квиз мастер, Никола Костић, познатији као Ли Мен, припремиће специјална питања из области италијанске ликовне уметности, књижевности, историје, позоришта и филма како би публика проверила своје знање о богатој култури ове медитеранске земље. У друштву четворочлане екипе имаћете прилику да се играте, уживате, сазнате нешто ново, али и да освојите занимљиве „музејске” награде. Екипу од 4 члана потребно је пријавити на телефон 021 4899 013 до 28. јула.

 

Реализацију манифестације Лето на Тргу галерија 2021. омогућили су Министарство културе и информисања Републике Србије, Покрајински секретаријат за културу, јавно информисање и односе с верским заједницама и Управа за културу Града Новог Сада.

Извор: Галерија Матице српске

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *