КРЕАТИВНЕ РАДИОНИЦЕ ЗА ДЕЦУ СУБОТОМ

ГЛУМИЦЕ У ПАНТАЛОНАМА

22. мај 2021. године од 11.00 до 12.30 сати

 

Поводом новоотворене изложбе у Галерији Матице српске Идентитет(и). Представе жена у српском сликарству (1918–1941), мајски циклус креативних радионица посвећен је управо теми идентитета, односно шта нас чини оним што јесмо. Посматрајући портрете и аутопортрете различитих жена које су живеле у једној краљевини и преиспитивале друштвена правила, разговараћемо о томе шта све може чинити једну особу и како она све може бити приказана. У креативном делу, деца ће на креативан начин изразити своја запажања о изложби и њеној теми.

У суботу, 22. маја од 11.00 до 12.30 сати биће одржана радионица Глумице у панталонама коју посвећујемо храбрим и одлучним глумицама које су се супротстављале друштвеним правилима и играле мушке улоге „у панталонама”. Свако дете ће посматрати фотографију или слику једне глумице. Посматрајући глумицу, осмислиће њен лик и испричати њену причу. Затим ће одглумити ситуацију која је приказана на слици или фотографији.У креативном делу радионице, изабраће улогу који би волели да глуме и омислити костим за њу.

Цена улазнице је 150.00 динара. Због ограниченог броја места на 10 малишана  узраста од 5 до 10 година, учешће детета на радионици потребно је пријавити попуњавањем електронског упитника https://forms.gle/mJGPi7udMzsmp82p6

Извор: Галерија Матице српске

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *