КРЕАТИВНА РАДИОНИЦА ЗА ДЕЦУ -У ФРАНЦУСКОЈ НА ОБАЛИ МОРА СЕДИ МОРНАР И ПОСМАТРА С МОЛА

Креативне радионице за децу у марту под називом Моја париска авантура организују се у оквиру програма обележавања Месеца франкофоније у Галерији Матице српске и посвећене су везама француске и српске културе и уметности. Малишани ће уз помоћ маште кренути у незаборавну авантуру по Паризу, главном граду Француске, и видети велелепне грађевине које га красе. На овом путовању срешће се са српским уметницима који су пре сто година, као и они данас, откривали Париз. Сазнаће како су Сава Шумановић, Богдан Шупут, Љубица Цуца Сокић и Предраг Пеђа Милосављевић уметничким очима доживели престоницу Француске.

Током једног од својих боравка у Француској сликар Сава Шумановић је у једној луци наишао на призор који је овековечио на платну. Малишани ће одгонетнути којим занимањем се бавио човек са слике, и шта се крије иза његових леђа. Када открију о коме је реч, разговараће о томе које врлине треба да красе једног морнара и на какве све „морске авантуре” он мора да буде спреман. Подсетиће се цртаног филма о морнару Попају, који личи на Шумановићевог морнара, и размислиће које још морнаре знају из цртаних филмова и прича. На крају радионице направиће причу о Шумановићевом морнару коју ће пренети на папир воденим бојама којима се најбоље сликају морске приче.

Радионица је отворена за сву заинтересовану децу узраста од 5 до 11 година. Цена улазнице за радионицу је 150 динара. За радионицу је потребно пријавити се, путем мејла decjiprogrami@galerijamaticesrpske.rs или телефона 021/ 4 899 017

За више информација можете се обратити Мирослави Жарков на 021/ 4 899 017 или на decjiprogrami@galerijamaticesrpske.rs

 

Извор: Галерија Матице српске

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *