КРЕАТИВНА РАДИОНИЦА ЗА ДЕЦУ ,,КВИЗ: ЂУРА ПИТА“

Галерија Матице српске, 24. мај 2019. године 11.00 до 12.30 сати

Циклус креативних радионица за децу под називом Ђура Јакшић: Слика и пише, за уметност дише у априлу и мају организован је у оквиру изложбе Ђура Јакшић. Између мита и стварности. Пошто се изложбом акцентује уметничко стваралаштво једног од највећих српских уметника XIX века малишани су на шест креативних радионица кроз слике, песме и приче откривали када је  Ђура Јакшић одлучио да жели да постане сликар, шта је све било потребно да уради како би свој сан остварио, зашто је два пута боравио у Новом Саду, како наш град чува сећање на њега, који познати лекар и песник је био његов велики пријатељ, као и које његове слике нам откривају приче о породичном животу, које значајне историјске личности је насликао и ко је била уметникова неостварена љубав из младости.

Након упознавања са животом, личношћу и делом Ђуре Јакшића за малишане ће у суботу 25. маја 2019. године од 11.00 до 12.30 сати на последњој креативној радионици посвећеној изложби Ђура Јашић. Између мита и стварности бити организован уметнички квиз под називом Ђура пита. Кроз питалице, загонетке, песме и слике, деца ће нам открити колико и шта су све научили о великом српском уметнику Ђури Јакшићу током нашег двомесеченог дружења, док ће у другом делу радионице једни другима направити медаље које ћемо са захвалницама свечано уручити свим учесницима квиза и циклуса радионица посвећених Ђури Јакшићу.

Радионица је отворена за сву заинтересовану децу узраста од 5 до 11 година. Цена улазнице за радионицу је 150 динара. На радионицу можете пријавити дете путем телефона 0214899017 или на decjiprogrami@galerijamaticesrpske.rs

 

Извор: Галерија Матице српске

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *