КОНЦЕРТ И ПРОМОЦИЈА АЛБУМА ГРУБЕ ИСКОН-УЛАЗ ЈЕ СЛОБОДАН

У четвртак, 2. септембра у Галерији Матице српске
промоција албума „Прстен младожењски“ и концерт Групе ИСKОН

Основу музике групе „Искон“ чине богати музички стилови Балкана, уз специфичне и упечатљиве женске гласове и свирање на традиционалним инструментима.
После дуже дискографске паузе, група „Искон“ је крајем септембра 2020. године објавила свој трећи студијски албум. Након промоција у Суботици и Београду, албум „Прстен младожењски“, а у издању куће Multimedia Music Serbia из Београда ће бити представљен и у нашем граду. На промоцији ће, између осталих, говорити и уметник Сободан Тркуља.
Након презентације група ће приредити нашој публици и концерт.

Програм почиње у 20.30 часова, а улаз је слободан!

„Својим радом желимо да подстакнемо и друге музичаре да се инспиришу изворном народном музиком, и да кроз савремене форме наставе да славе стваралаштво наших предака“.
Групу „Искон“ основала је 2001. године, група студената и ентузијаста са жељом да изворну музику сачува од заборава, али и да је кроз нове и оригиналне аранжмане приближи данашњој публици.
За двадесет година постојања, група је наступала на бројним фестивалима у Мађарској, Русији, Грчкој, Француској, Турској, Швајцарској, БиХ, али и на фестивалима и манифестацијама широм Србије.

Групу „Искон“ данас чини осам чланова, од чега је чак петоро из прве поставе групе:
Миланка Настасовић и Оља Њаради – вокали, Дејан Анђеловић – фрула, тарабука, Небојша Брдарић – фрула, кавал, јерменски дудук
Филип Јовић Вујаковић – кларинет, гајде, кавал
Балша Пешикан – македонска тамбура, саз, виолина
Никола Бирач – чалгија, тамбурашко чело и Огњен Шућур – тапан

Поред низа наступа, централни догађај ове године за ансамбл биће велики годишњи концерт 4. септембра, на Летњој позорници на Палићу, на којем ће група „Искон“ свечано прославити 20 година рада.

Извор: МОНС

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *