КОНЦЕРТ BARCELONA GIPSY BALKAN ORKESTRA (БГКО) 22. МАЈА У САВА ЦЕНТРУ

Barselona Gipsy Balkan Orchestra (БГКО), је међународни ансамбл са седиштем у Барселони, који тренутно буди велико интересовање публике широм Европе захваљујући својој инетерпретацији традиционалне музике са Балкана, Блиског Истока и Медитерана.

Како критичари кажу: „Музика која иде право у срце без трикова„

БГКО је еволуција Barselona Gipsy Klezmer Orkestra, који је за три године поставио стандард у извођењу музике направљене у Барселони и обишао већину wорлд мусиц фестивала у свету.

Њихов јединствени и савремени звук долази из упорног и страственог истраживања звукова и боја Балкана, Клезмера, Рома и Медитеранских Романа. Све је то схваћено као скуп музичких традиција и мултиетничких култура које превазилазе све географске границе, поштујући традиционалне трагове различитих народа, насељаваних у различитим периодима на поменутом простору.

Њихова музика је аутентична и по мешавини различитих утицаја које доносе чланови бенда из својих средина, па уз чињеницу да је то све обликовано у уметничкој, веселој и искреној Барселони, нуди укусе и боје каталонских, грчких, руских, балканских песама пуних утицаја циганског џеза, рокабилија и изузетног ритма и весеља.

Њихови концерти по целом свету су увек унапред распродати и имају велику гледаност на интернет каналима, на You Tube конкретно – преко 10.000.000 прегледа.

На концерту у Сава Центру ће уз велике хитове са претходна четири албума представити и нови материјал са овогодишњег ЦДа „АВО КАНТО“. Специјални гост на овом догађају, биће маестро Бора Дугић који је са БГКО већ имао запажене наступе у Шпанији.

Више информација о самом бенду можете наћи на www.bgko.org

 

 

Извор: Сава Центар

Фотографије: ТВ Арс Медија

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.